Verkrachting en ontucht met meisjes van 13 en 14: groep mannen veroordeeld

17 februari 2022 om 15:35 • Aangepast 18 februari 2022 om 09:25
nl
Een groep mannen is veroordeeld tot cel- en taakstraffen voor verkrachting van en ontucht met twee minderjarige meisjes van 13 en 14 jaar. Dat gebeurde in 2019 in een huis in Eindhoven. Vijf mannen hebben seks gehad met een of beide meisjes, maar niet in alle gevallen kon verkrachting worden bewezen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De twee meisjes liepen in april 2019 weg van huis en waren dagenlang nergens te vinden. Na drie dagen zocht het jongste meisje hulp. Ze vertelde dat ze verkracht was. Kort daarop werden beide meisjes gevonden in een huis in Eindhoven. Daar waren ze door een 23-jarige man uit Arnhem naartoe gebracht.

Het huis was van een van de verdachten. Allebei de meisjes verklaarden naderhand dat ze seks hadden gehad met de verdachten, soms vrijwillig en soms onvrijwillig. Uit het bewijsmateriaal blijkt volgens de rechtbank ook dat vijf verdachten seks hebben gehad met het meisje van 13 en twee verdachten met het meisje van 14.

Maar de rechtbank vindt dat er maar in één geval bewezen kan worden dat er sprake was van verkrachting. Een 24-jarige Eindhovenaar heeft het meisje van 14 verkracht. In de andere gevallen is er niet genoeg bewijs, behalve de verklaringen van de meisjes. Omdat de meisjes allebei minderjarig zijn, kon ontucht in de meeste gevallen wel worden bewezen.

  • De 24-jarige Eindhovenaar heeft een celstraf gekregen van 14 maanden, plus zes maanden voorwaardelijk. Hij verkrachtte het 14-jarige meisje en pleegde ontucht met het meisje van 13.
  • De 23-jarige man uit Arnhem kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Hij had in zijn auto seks met het meisje van 13, en is veroordeeld voor ontucht.
  • Een 29-jarige man uit Eindhoven had in zijn huis seks met het meisje van 13. Hij is veroordeeld voor ontucht en moet 130 dagen de cel in.
  • Een 22-jarige man uit Den Bosch is veroordeeld voor ontucht. Hij had seks met het meisje van 14. Bovendien heeft hij ook seks gehad met een 15-jarig meisje en had hij daarvan filmpjes op zijn telefoon, dat is kinderporno. Hij moet 8 maanden de cel in en krijgt 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan het meisje van 15.
  • Een 23-jarige man uit Eindhoven is ook veroordeeld voor ontucht. Hij heeft een taakstraf van 200 uur en 3 dagen celstraf gekregen. Daarbij kreeg hij 87 dagen voorwaardelijk.
  • Twee andere verdachten zijn vrijgesproken.

De rechtbank rekent het de veroordeelde mannen aan dat ze misbruik hebben gemaakt van de kwetsbaarheid van de meisjes. Het waren twee pubers, die bovendien in een vreemde stad terecht waren gekomen. Ze waren van eten en onderdak afhankelijk van deze mannen.

Omdat het Openbaar Ministerie er te lang over heeft gedaan om de strafzaak voor de rechtbank te brengen, heeft de rechter lagere straffen opgelegd.

LEES OOK: Jongens die meisjes (13, 14) misbruikten in Eindhoven: OM wil celstraffen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.