Dak van stadion Den Bosch onveilig bij storm, supporters op andere tribune

17 februari 2022 om 22:02 • Aangepast 18 februari 2022 om 10:21
nl
Het dak van de Oost-tribune van Stadion De Vliert in Den Bosch is niet bestand tegen een storm. Als het harder waait dan windkracht 7, is het dak onveilig. Supporters van FC Den Bosch kunnen om die reden vrijdagavond waarschijnlijk niet vanaf de M-Side de wedstrijd tegen Jong PSV bekijken.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het stadion van FC Den Bosch kwam in de aanloop naar dit seizoen nog positief uit een veiligheidstoets. Maar uit aanvullend onderzoek blijkt dat de zeventig jaar oude Oost-tribune niet voldoet aan de huidige wet- en regelgeving, weet Dtv Nieuws. Dat onderzoek werd uitgevoerd om te kijken of er zonnepanelen op de daken konden komen.

Uit voorzorg is daarom besloten om de tribune niet te gebruiken als het harder gaat waaien dan windkracht 7. Als de wedstrijd vrijdag ondanks storm Eunice doorgaat, worden de supporters van de M-Side mogelijk verplaatst naar de Zuid-tribune.

De club probeert de Oost-tribune binnen vier maanden weer helemaal veilig te maken. Deze tribune mocht in 2017 ook al niet gebruikt worden, omdat de constructie ervan toen niet veilig genoeg bleek.

Beslissing over wedstrijd
Het is vanwege storm Eunice nog niet duidelijk er vrijdagavond überhaupt gespeeld gaat worden. Daarover wordt in de loop van de dag een beslissing genomen.

LEES OOK:

Beruchte M-Side in stadion FC Den Bosch gesloten, veiligheid in het geding

Storm Eunice wordt veel heftiger dan storm Dudley: 'Neem dit serieus!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.