Video

Dak vliegt eraf bij sportschool Den Bosch, alle squashzalen onder water

18 februari 2022 om 23:01 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:33
nl
Terwijl squashers vrijdagmiddag bezig waren een fanatiek balletje te slaan, voltrok zich bij sportschool Solidygym in Den Bosch een ware ramp. Door de zware windstoten vloog het dak van de sportschool letterlijk de lucht in. Daarna stroomde het regenwater als een waterval naar binnen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"Het was ontzettend heftig", blikt eigenaresse Nicole Pennings (43) terug op de storm die haar sportschool grotendeels verwoestte.

Ondanks de waarschuwingen voor het extreem slechte weer besloten zij en mede-eigenaresse Frances van der Donk (42) gewoon open te gaan. "Wij dachten, dat loopt niet zo'n vaart."

"Ik hoorde een enorme klap van jewelste en het hele dak werd eraf gerukt."

"Op een gegeven moment stapte een klant binnen die de deur niet goed achter zich dicht deed, waarna een ruit eruit klapte door de harde wind", vertelt Nicole. "We waren net bezig om het glas op te ruimen, toen ik een enorme klap van jewelste hoorde. Het hele dak werd eraf gerukt. Het was bizar gewoon."

De dakbedekking vloog de lucht in en belandde uiteindelijk verderop, bovenop een auto.

Foto: Nicole Pennings
Foto: Nicole Pennings

Binnen de kortste keren stroomde het water een van de squashzalen binnen. "Het was een complete waterval, alles stond blank", aldus een emotionele Nicole. "Ik rende erheen, en hoorde meteen roepen: "Oh nee, het gaat ook mis in de gym!"

"Twee squashers op leeftijd hebben urenlang de vloer gedweild."

De paniek was enorm, maar iedereen schoot meteen te hulp. "Twee mannen op leeftijd die stonden te squashen hebben urenlang de vloer gedweild om de boel weer een beetje droog te krijgen", vertelt Nicole.

"Een ander reed meteen naar de Praxis om nieuw zeil te halen zodat we de boel een beetje tegen de regen konden beschermen", vervolgt ze. "Weer anderen haalden meteen de fitnessruimte leeg, zodat de apparaten geen waterschade zouden oplopen. En er was ook iemand die haar vader belde voor advies, want hij is dakdekker. Ik kan er een traantje om laten, al die lieve mensen die voor ons klaarstonden."

Morgenvroeg zal duidelijk worden hoe groot de schade is. Nicole en Frances hopen dat de sportschool aanstaande maandag weer open kan, maar of dat lukt, is nog maar de vraag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!