Video

Enorme schade aan spoor na storm Eunice, eerste treinen rijden weer

19 februari 2022 om 08:50 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:55
nl
Medewerkers van ProRail waren zaterdagochtend al vroeg druk bezig met het herstellen van de schade die de storm Eunice aanrichtte aan het spoor. Door de storm zijn op veel trajecten bomen gevallen of zijn problemen ontstaan aan bovenleidingen. Onder meer bij Breda. Op Twitter spreekt de spoorbeheerder van 'enorme schade'.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De eerste treinen rijden weer sinds het middaguur. De NS waarschuwt dat reizigers de hele dag rekening moeten houden met verstoringen in de dienstregeling. "Plan uw reis kort voor vertrek", benadrukt de NS op de website. Ook de treinen van Arriva rijden weer mondjesmaat.

Wegverkeer
Ook op de wegen wordt zaterdagochtend al hard gewerkt aan het opruimen van dingen die daarop zijn terechtgekomen door storm Eunice. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de verkeersinformatie en de weersinformatie goed te bekijken voor vertrek. "Houd rekening met hinder door opruim- en herstelwerkzaamheden", adviseert een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Er is de afgelopen nacht al heel veel opgeruimd, zegt ze. Verkeersborden, takken en bomen. Ook belandden veel gekantelde vrachtwagens op de weg, onder meer op de Moerdijkbrug en de Haringvlietbrug. Ook raakte ergens een verkeersscherm los. Dat kwam vervolgens op de weg terecht. Op sommige wegen liggen nog bomen. Daar is de weg nog afgesloten.

Eindhoven Airport waarschuwt dat in verband met de harde wind reizigers rekening moeten houden met vertragingen of annuleringen. Hen wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Waarschuwing
De ANWB wijst erop dat in de kustprovincies en rond het IJsselmeer nog zeer zware windstoten voorkomen. Maar ook in de rest van het land kunnen de komende uren nog zware windstoten zijn. De woordvoerster van Rijkswaterstaat benadrukt dat het verstandig is daarop alert op te blijven. "Beide handen aan het stuur!"

Zo raasde storm Eunice over Brabant:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!