Video

Puinruimen bij sportschool waar dak wegvloog: 'Alle vloeren moeten eruit'

19 februari 2022 om 11:31 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:57
nl
Het is puinruimen zaterdag bij sportschool Solidgym in Den Bosch. Vrijdagmiddag vloog tijdens storm Eunice het dak eraf. Met een enorme ravage tot gevolg.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Op de squashbanen maken grote drogers veel lawaai. Die moeten de banen droog blazen. Vrijdag vloog hier het dak eraf. Eigenaresse Nicole Pennings blikt terug: “We hoorden een hele harde klap. Ik ging kijken en zag een waterval de squashbanen opvallen. Het was niet te geloven.”

Meteen daarna kwamen ook mensen uit de fitcrossruimte aangerend. “Ook daar bleek het dak weg te zijn en kwam het water naar binnen.”

"Je weet niet wat je aantreft."

Alle klanten hielpen met opruimen. “Ze gingen meteen dweilen en zorgden dat de fitnessapparaten droog kwamen te staan. Echt hartverwarmend.”

Rond zeven uur besloot Nicole weg te gaan. “Het werd te gevaarlijk. We hoorden steeds de wind op het dak slaan en de golfplaten gingen op en neer."

Vol zenuwen ging Nicole zaterdagochtend terug. “Je weet niet wat je aan gaat treffen. Maar het viel gelukkig mee. Het water op de squashbanen was grotendeels opgedroogd.”

"Alle vloeren moeten eruit."

Toch onderschat ze de schade niet. “Nee, de banen kunnen voorlopig niet gebruikt worden. Alle vloeren moeten eruit en de muren moeten opnieuw worden geschilderd. Ook in de crossfitruimte. En er moet natuurlijk een nieuw dak op het pand.”

Gelukkig is het zaterdagochtend droog. “Dat is een geluk bij een ongeluk. Het nieuwe dak wordt er zaterdag al opgelegd. Verder is het vooral veel geregel met de verzekering. En berichtjes beantwoorden van klanten die ons succes wensen.”

De schade wordt voorlopig geschat op 50.000 euro. De fitnessruimte kan zondag weer open.

Drogers moeten de vloer droogblazen (foto: Imke van de Laar).
Drogers moeten de vloer droogblazen (foto: Imke van de Laar).
Deze sportspullen konden op tijd aan de kant worden gelegd (foto: Imke van de Laar).
Deze sportspullen konden op tijd aan de kant worden gelegd (foto: Imke van de Laar).

Bekijk hier beelden van de sportschool tijdens de storm:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.