Video

Boom valt tijdens livestream van YouTuber MasterMilo op dak van werkplaats

19 februari 2022 om 13:40 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:56
nl
De populaire YouTuber Emile Luijben, beter bekend als MasterMilo, zat middenin een livestream toen een boom op het dak van zijn werkplaats viel. Honderden mensen keken mee hoe het gebeurde. Het was even schrikken, maar Emile is blij dat het opgenomen is. "Ik moet alles nog regelen met de verzekering en ik heb het nu wel op beeld."
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Emile maakt al een aantal jaar veel bekeken video’s op YouTube die zich volledig richten op techniek. Hij doet gekke experimenten in zijn werkplaats in Baarle-Nassau. Zo voorzag hij een auto van rupsbanden, zoog benzine op met een stofzuiger en transformeerde oude auto’s naar de meest bijzondere modellen. Op dit moment heeft hij meer dan 700.000 trouwe abonnees.

Iedere vrijdagmiddag om vier uur heeft hij een livestream. Daarin wordt van alles besproken en altijd kijkt een club trouwe fans mee. Middenin die livestream klonk vrijdagmiddag ineens een hoop kabaal. Ook hoor je een klap. “Dat klinkt niet goed”, zegt Emile. De groep stond op om buiten te kijken en zag hoe een boom op het dak was gevallen.

"Als het met het oude dak was gebeurd, was het écht gevaarlijk geweest."

Dat is balen, want hij heeft twee weken geleden een nieuw dak op de werkplaats laten zetten. De dakplaten en gloednieuwe dakgoot zijn beschadigd. “Maar het is ook een geluk bij een ongeluk. Het vorige dak zat namelijk vol met asbest. Als het toen was misgegaan, was het écht gevaarlijk geweest. Ook was de schade dan een stuk groter geweest.

De kijkers van de livestream leefden volop mee met Emile. “Zij vonden het zonde. Ik heb in video’s gedeeld hoe ik bezig was met dat nieuwe dak en twee weken later is het ineens kapot.”

"Nadat we de beelden online hadden gezet, kregen we extra abonnees."

Zaterdagochtend heeft de aannemer van Emile de boom weggehaald. “Ik had vrijdag wel gezien dat de boom niet voor verdere schade zou zorgen", zegt hij. “Hij hoefde dus niet diezelfde middag nog weg.”

Dat de val van de boom toevallig is opgenomen, vindt de YouTuber wel leuk. “Het is handig voor de verzekering. Daarnaast kreeg ik nadat die beelden online waren gezet een hele groep extra abonnees. Dat is ook altijd fijn.”

In de video hierboven zie je hoe de boom op het dak valt tijdens de livestream.

LEES OOK:

Honderden meldingen van stormschade bij hulpdiensten na storm Eunice

Zo ziet Brabant eruit een dag na storm Eunice

Mastermilo leeft zijn YouTube-droom, sleutelend aan auto's

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.