Video

Het dak van Willemiens huis waaide weg: 'De wind had vrij spel'

19 februari 2022 om 13:18 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:58
nl
De resten het dak liggen zaterdagmorgen nog op de stoep voor de huizen aan de Maczekstraat in Dongen. Vrijdagavond ging het dak er letterlijk af bij een paar huizen. “Het is maar materiële schade en er zijn gelukkig geen slachtoffers", zegt Willemien nuchter.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Willemien die met haar gezin op nummer 20 woont is het zwaarst getroffen. Zij was zelf niet thuis toen het gebeurde, maar haar dochter zat binnen. Zij schrok zich rot. "Mijn dochter belde ineens", vertelde Willemien vrijdagavond al. "Ze zei dat het dak eraf ligt en het ineens donker werd in huis." Een dag later zijn ze bijgekomen van de schrik.

Het dak waaide van Willemiens huis.
Het dak waaide van Willemiens huis.

De schade binnen valt mee, zegt Willemien zaterdagmorgen. Alleen een verwarmingsbuis is verwrongen. Toch kan ze haar huis nog niet in vanwege de schade aan het dak. Voorlopig is ze opgevangen door haar familie. Verzekeringsmensen zijn zaterdag druk bezig met het opnemen van de schade.

Willemien weet niet hoe het kon gebeuren dat het dak van meerdere huizen waaide. “Maar wij hebben geen achterburen, dus de wind had hier vrij spel”, zegt ze.

Wie de ravage ziet zou denken dat het dak met een hels kabaal naar beneden kwam. Maar dat viel wel mee, zegt overbuurvrouw Brenda. Zij zag vanuit haar keuken hoe het gebeurde. "Ik hoorde wat geklapper en toen zag ik het hele dak de lucht in gaan. De klap viel wel mee, het was meer een soort gescheur. En daarna zag ik alles rondvliegen."

Brenda zag hoe het dak wegwaaide.
Brenda zag hoe het dak wegwaaide.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.