Opnieuw waarschuwing voor windstoten: 'Zet alles vast tot en met maandag!'

20 februari 2022 om 06:30 • Aangepast 21 februari 2022 om 05:59
nl
Storm Dudley en storm Eunice zijn net verleden tijd, maar ook zondag en maandag krijgen we te maken met zware windstoten. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft code oranje afgegeven voor de kustprovincies en code geel voor de rest van Nederland.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het kan aan de westkust van Nederland weer tot storm komen", vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza. "Ook in Brabant kunnen er windstoten tot negentig kilometer per uur zijn. Alles wat je dus vrijdag had vastgezet en opgeborgen vanwege storm Eunice, laat dit zo! In ieder geval tot en met maandag."

Het laatste zetje
ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen mensen die de weg op gaan dat ze zondagavond rekening moeten houden met deze windstoten en regen. "Door stormschade kunnen er wegen of delen daarvan worden afgesloten", laat een woordvoerder van de ANWB weten. "Houd daarom de verkeersinformatie goed in de gaten voordat je de weg op gaat."

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat voegt hieraan toe dat onder meer door slagregen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. "Ook moet het verkeer er rekening mee houden dat bomen die tijdens de storm Eunice nog net bleven staan, tijdens de nieuwe storm het laatste zetje krijgen."

Weerbeeld na maandag 'best redelijk'
Pas na maandag komt alles volgens weerman Johnny Willemsen weer een beetje tot rust. "Ik denk dat de wind ook komende week nog regelmatig nadrukkelijk aanwezig is, maar veel minder dan zondag en maandag."

Het weerbeeld is volgens hem 'op zich best redelijk'. "Regelmatig zon, maar ook bijna elke dag kans op een bui. Als er een droge dag tussen zit, is dat waarschijnlijk woensdag. Hierbij een temperatuur van 9 graden, dat is voor februari niet zo slecht."

LEES OOK:

Zo ziet Brabant eruit een dag na storm Eunice

Honderden meldingen bij hulpdiensten na storm Eunice

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!