Advocaat en zijn kinderen met dood bedreigd: Duitser krijgt taakstraf

28 februari 2022 om 15:29 • Aangepast 1 maart 2022 om 13:13
nl
Een advocaat van een kantoor in Breda is anderhalve maand lang met de dood bedreigd. Ook de kinderen van de advocaat waren doelwit. De man die achter deze bedreigingen zat, een Duitser van 36, stond maandagmiddag voor de politierechter in Den Bosch en die veroordeelde hem tot 100 uur taakstraf.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De bedreigingen vonden ruim twee jaar geleden plaats. De advocaat kreeg van de Duitser onder meer de vraag voorgelegd hoeveel zijn kinderen hem waard zijn.

Het slachtoffer was zelf niet bij de zaak aanwezig. Hij wilde er ook niet op ingaan, omdat hij geen behoefte heeft om aan die vervelende periode voor hem en zijn gezin herinnerd te worden. Ook over de aanleiding van de dreigementen zwijgt hij.

Treitercampagne
De man uit het Duitse Ludwigshafen begon zijn treitercampagne eind maart 2020. Hij belde en mailde de raadsman meermalen om hem angst aan te jagen of te intimideren.

Tot aan zijn arrestatie, midden mei 2020, ging de Duitser hiermee door. Ook de kinderen van de advocaat werden bedreigd met de dood of zware mishandeling.

Volgens de politierechter zijn stalking en bedreiging bewezen. Hij kon zich overigens niet in alle vergrijpen waarvan de Duitser werd beschuldigd vinden. Hij kreeg behalve de taakstraf ook één maand voorwaardelijke celstraf, die hij moet uitzitten als hij opnieuw over de schreef gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.