Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen rijdt spoorboom kapot • vrouw ramt boom

2 maart 2022 om 15:12 • Aangepast 3 maart 2022 om 10:16
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.25

Vrouw botst tegen boom en raakt gewond

Een vrouw is woensdagavond in Ravenstein met haar auto door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en vervolgens frontaal tegen een boom gereden.

LEES OOK: Vrouw botst tegen boom en raakt gewond

17.00

Aanhoudingen voor mishandeling in Den Bosch

Woensdagochtend zijn nog drie mensen aangehouden die te maken zouden hebben met de mishandeling bij de Pensmarkt in Den Bosch van maandagavond. Bij deze mishandeling raakte een 18-jarige man uit Den Bosch gewond.

Al vrij snel kon de politie een 17-jarige vrouw uit Waalwijk als verdachte aanhouden. Woensdag zijn daar nog drie verdachten bijgekomen. Het gaat om een 15- en een 19-jarige man en een 17-jarige vrouw uit Vught. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Alle verdachten worden binnenkort verhoord om helder te krijgen wat er precies is gebeurd maandagavond.

16.20

80 kilo vuurwerk in woning in Hoeven

In een huis aan de Oude Antwerpsebaan in Hoeven heeft de politie woensdag zo'n 80 kilo professioneel vuurwerk gevonden. Agenten gingen de woning binnen na een tip dat er in het huis vuurwerk opgeslagen zou liggen. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

15.09

Bestelauto botst tegen boom in Oss

Een bestelauto is op de N329 in Oss van de weg geraakt en tegen een boom gereden. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent verleende een verpleegkundige en brandweerman die toevallig passeerde eerste hulp.

De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. Een rijbaan van de N329 was tijdelijk afgesloten, de politie en een behulpzame passant regelden het verkeer.

15.05

Vrachtwagen rijdt door na kapot rijden spoorboom

Een vrachtwagen heeft een spoorboom kapotgereden bij de spoorwegovergang aan de Sterkselseweg in Maarheeze. De vrachtwagen is daarna doorgereden. De politie is samen met een medewerker van ProRail op zoek naar de vrachtwagen. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert moest tijdelijk stapvoets de spoorwegovergang passeren.

14.36

Kop-staartbotsing in Oss

Twee auto's zijn woensdag rond twee uur op elkaar gebotst op de Kardinaal de Jongstraat in Oss. De voorste auto moest remmen voor een zebrapad, de andere auto botste er achterop. Niemand raakte gewond. Wel is er flink wat blikschade.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
14.16

Man op straat gevonden in Valkenswaard

Op de Leenderweg in Valkenswaard is woensdagmiddag een man gevonden. Een omstander is gaan reanimeren. Er is een traumahelikopter ter plekke. Onduidelijk is of de man bijvoorbeeld gevallen is, of dat hij onwel is geworden.

12.50

Schade aan politieauto in Dongen

In Dongen is op carnavalsmaandag schade veroorzaakt aan een politieauto. Dat schrijft de politie op Facebook. De politieauto stond geparkeerd bij café de Salamander. Toen agenten met een melding bezig waren veroorzaakte een ander voertuig schade aan de politiewagen. Volgens de politie is dit gefilmd. Ze is op zoek naar die beelden.

12.38

Bestelbus over de kop geslagen op A2

Op de A2 tussen Den Bosch en Vught zijn woensdag rond het middaguur een bestelbus en auto gebotst. De bestelbus sloeg over de kop en ligt nu ondersteboven op het wegdek.

12.23

Zakkenrollers tijdens carnaval

Bij de politie-eenheid Oost-Brabant zijn met carnaval 42 meldingen gedaan van zakkenrollerij. Bij de eenheid Zeeland-West-Brabant gaat het om 19 meldingen. In de meeste gevallen gaat het om telefoons die gestolen zijn. Volgens de politie geven de cijfers geen volledig beeld, omdat zaken ook als verlies gemeld worden.

12.20

Busje in de vangrail op A50

Een bestelbusje is op de A50 bij Herpen in de vangrail beland. De rechterrijstrook was tijdelijk dicht omdat de bestelbus weggetakeld moest worden. Dat is inmiddels gebeurd. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
12.02

Gaslekkage in Heukelom

Bij de aanleg van glasvezel hebben werklieden een gasleiding geraakt. Dit gebeurde op de Heukelomseweg in Heukelom. Enexis is opgeroepen om het lek te dichten.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
11.52

Tilburger (62) veroorzaakt twee aanrijdingen in korte tijd

Een man van 62 jaar uit Tilburg is dinsdag in zijn woonplaats aangehouden voor het veroorzaken van twee aanrijdingen kort na elkaar. Dat laat de politie woensdag weten. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben, reed in een gestolen auto en leek volgens de politie onder invloed van verdovende middelen.

11.27

Slachtoffer (83) is nepbankmedewerker te slim af

Door alert optreden van een man van 83 jaar uit Berkel-Enschot heeft de politie dinsdag twee mannen kunnen aanhouden die zich voordeden als medewerkers van zijn bank. Na een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker, stond er even later iemand bij de oudere man aan de deur. De vele vragen van het slachtoffer, zorgden ervoor dat de 'medewerker' er onverrichter zake vandoor ging.

LEES OOK: Nepbankmedewerkers aangehouden dankzij alerte actie slachtoffer (83)

09.45

Veel schade aan bestelbus door brand

Eerder in dit liveblog schreven we over drie autobranden in Tilburg. Een van die branden was op de Lanciersstraat. Daar ging een bestelbus in vlammen op. Op deze foto is de schade goed te zien.

Deze bestelbus brandde uit in de Lanciersstraat (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Deze bestelbus brandde uit in de Lanciersstraat (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

De politie laat weten in in alle drie de gevallen rekening te houden met brandstichting. Ze is op zoek naar getuigen en later vandaag volgt er een buurtonderzoek.

Na de melding van de eerste brand aan de Sint Josephstraat, die later op een parkeerplaats aan de Gerard van Swietenstraat bleek te zijn, hebben omstanders samen met een agent nog een andere auto weten te verplaatsen. Deze kon op die manier worden gered uit de vlammenzee.

Alle drie de auto’s moeten als verloren worden beschouwd.

08.56

Nog niemand opgepakt voor beschieting beautysalon

Er is nog niemand aangehouden voor het beschieten van Aura Esthetics in Veghel. Dat laat de politie weten. Ze is op zoek naar getuigen en camerabeelden. De schoonheidssalon werd maandagnacht beschoten. In de ruit van de salon en een deur van het appartement ernaast waren kogelinslagen te zien.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
08.16

Zakkenrollers 'op strooptocht' met carnaval

Ook in Deurne heeft de politie twee zakkenrollers opgepakt. “Waarschijnlijk is het duo op strooptocht geweest tijdens carnaval in Eindhoven”, schrijft de politie Deurne op Instagram.

Wachten op privacy instellingen...
08.03

Ruiten vernield met zwaar vuurwerk

Meerdere ruiten van twee huizen in de omgeving van de Bijvang in Breda zijn dinsdagnacht met zwaar vuurwerk vernield. Dit gebeurde rond kwart over drie. Er raakte niemand gewond.

Ruit vernield met zwaar vuurwerk (foto: politie Markdal/Instagram).
Ruit vernield met zwaar vuurwerk (foto: politie Markdal/Instagram).
07.51

Zakkenrollers aangehouden in Den Bosch

Op het station van Den Bosch zijn dinsdag vier verdachten aangehouden voor zakkenrollerij. Ze hadden negen telefoons bij zich. De eigenaars van de telefoons kunnen zich melden bij de politie.

De gestolen telefoons (foto: politie Den Bosch/Facebook).
De gestolen telefoons (foto: politie Den Bosch/Facebook).
06.35

Drie autobranden kort na elkaar in Tilburg

In Tilburg zijn dinsdagavond kort na elkaar in het centrum drie autobranden geweest. Om 22.43 uur was het raak in de St. Josephstraat, daarna was het om 23.18 uur loos in de Lanciersstraat en een paar minuten later stond in de Dunantstraat een auto in brand. De straten liggen op een paar minuten lopen van elkaar.

Bij de branden raakte nog niemand gewond, zo laat de politie weten. Ze roept de hulp in van omstanders en vraagt hen het te melden wanneer ze een verdachte situatie zien. De politie laat weten in alle drie de gevallen brandstichting niet uit te sluiten.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Lading kip belandt in weiland in Deurne

Een vrachtwagen met een lading kippenvlees is woensdagochtend heel vroeg in Deurne tegen een boom gereden en in de sloot beland. Een deel van het kippenvlees belandde in een weiland aan de Langstraat. Daar raakte de vrachtwagen om tien over vier van de weg.

De kip in het weiland vormt een bizar gezicht.

Foto: Harrie Grijseels / SQ VIsion.
Foto: Harrie Grijseels / SQ VIsion.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
00.30

Auto in brand gestoken in Eindhoven

Aan de Schatzenburg in Eindhoven is dinsdag rond middernacht een auto volledig uitgebrand. Volgens een 112-correspondent is zo'n vijftig meter voor de auto een brandende jerrycan gevonden. Alles wijst er dus op dat er sprake is van brandstichting.

De brandweer wist de auto te blussen, maar van de wagen bleef weinig over. De politie onderzoekt de zaak. Ze laat in een Burgernetbericht weten dat de oorzaak van de autobrand bekend is.

De brandende auto in Eindhoven.
De brandende auto in Eindhoven.
De gevonden jerrycan.
De gevonden jerrycan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!