Gedupeerde zonnepanelen: ‘Desnoods schakel ik Alberto Stegeman in'

3 maart 2022 om 18:26 • Aangepast 4 maart 2022 om 09:24
nl
De gedupeerden van het failliete zonnepanelenbedrijf uit Terheijden laten het er niet bij zitten. De rechtbank in Breda verklaarde eerder deze week het bedrijf Duurzaamheidscentrum Nederland failliet. "Zonnepanelen zijn momenteel booming business, daar ga je niet zomaar failliet van”, vertelt een gedupeerde.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“De onderste steen moet boven komen, desnoods schakel ik Alberto Stegeman in”, klinkt het resoluut uit de mond van een gedupeerde vrouw die liever niet wil dat haar naam wordt genoemd.

"Van mijn centen gaan ze niet op een grote boot zitten."

“Ik ben mijn geld waarschijnlijk definitief kwijt. Ik pleit voor een onderzoek. Er is aangifte gedaan bij de politie. Zonnepanelen zijn populair, dan ga je niet zomaar failliet. In mijn ogen is er een wanbeleid gevoerd bij het bedrijf,” zegt ze. “Het zal wel een wirwar van BV’s zijn, maar van mijn centen gaan ze niet op een grote boot zitten.”

Het bedrijf uit Terheijden liet mensen een aanbetaling doen voor het leggen van zonnepanelen, maar kwamen hun afspraken niet altijd na. Veel klanten raakten hun aanbetaling kwijt en deden al aangifte bij de politie.

"Het is niet netjes gegaan, er zullen veel gedupeerden zijn."

Martien de Rooij uit Bosschenhoofd is voor drieduizend euro het schip ingegaan bij het faillissement van het bedrijf uit Terheijden. “Ik kan naar ze toe rijden en mijn geld terugeisen, maar de kraan is dicht. Er valt niets meer te halen. Het is niet netjes gegaan. Er zullen flink wat gedupeerden zijn.”

De Rooij is inmiddels met een ander bedrijf in zee gegaan. “Er moeten toch zonnepanelen komen. Maar het zijn wel hele dure panelen op deze manier.” Verder hoopt hij dat de eigenaren van het failliete bedrijf niet binnen twee maanden een nieuwe zaak kunnen beginnen. “Dan ga ik er alles aan doen om dat tegen te houden.”

"Ik ben bang dat er weinig te halen valt."

Ook Theo Jaspers uit Hoogerheide hield een nare smaak over aan de contacten met het zonnepanelenbedrijf.

"Ik had 2000 euro aanbetaald, maar de afspraak om de panelen te leggen werd steeds verzet of ging op het laatste moment niet door. Ik heb nu rechtsbijstand ingeschakeld in de hoop nog wat terug te krijgen, maar veel zal er wel niet te halen zijn." Jaspers oriënteert zich inmiddels ook bij energiemaatschappijen voor zonnepanelen.

LEES OOK:

Omstreden zonnepanelenbedrijf failliet: tientallen klanten met lege handen

Zonnepanelenbedrijf van aardbodem verdwenen: tientallen klanten gedupeerd

Zonnepanelenbedrijf ontkent oplichting: 'Ik ben er helemaal kapot van'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.