Bepaal je stem: dit is wat er in jouw gemeente speelt

8 maart 2022 om 07:00 • Aangepast 14 maart 2022 om 15:07
nl
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 16 maart kun je stemmen, op sommige plekken kan dat ook al op 14 en 15 maart. Als je nog niet weet op welke partij je wil stemmen, helpen we je graag op weg.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In Brabant doen deze gemeenteraadsverkiezingen 51 gemeenten mee. Vijf gemeenten doen vanwege recente herindelingen niet mee:

  • Land van Cuijk,
  • Maashorst,
  • Vught,
  • Boxtel,
  • Oisterwijk.

In alle andere gemeenten valt dus genoeg te kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we in onderstaande kaart per gemeente een aantal onderwerpen verzameld die daar spelen. Dit kunnen lokale thema's zijn, zoals verkeersoverlast in een bepaalde straat. Maar het kunnen ook onderwerpen als het woningtekort of windmolens zijn.

Om je nog verder op weg te helpen, kun je bij iedere gemeente doorklikken naar een stemwijzer. Alleen de gemeente Woensdrecht heeft (nog) geen stemwijzer.

Wachten op privacy instellingen...

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen sprak Omroep Brabant met 51 inwoners uit de 51 gemeenten die meedoen. Je leest hun verhalen hier.

Dit doet Omroep Brabant met de verkiezingen
Bij Omroep Brabant mis je niks over de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdag 16 maart houden we je op de app en site op de hoogte met een liveblog. Daar kun je ook terecht voor alle uitslagen. Ook de dag na de verkiezingen kun je voor al het verkiezingsnieuws terecht op de app en site.

Ook op televisie hoef je niks te missen. Naast de reguliere uitzending van Brabant Nieuws om 17.30 uur, volgen er later op de avond updates zodra de uitslagen binnen komen. Onze verslaggevers zijn op verschillende plekken in de provincie. Op donderdag 17 maart is er vanaf 07.00 uur een extra lange uitzending van Brabant Nieuws, met de belangrijkste uitslagen. Om 12.00 uur volgt een extra uitzending. De uitzending van 17.30 uur duurt langer dan normaal: 25 minuten in plaats van 10. Met ook hier analyses van uitslagen in de verschillende gemeenten.

Alle verhalen over de komende gemeenteraadsverkiezingen vind je op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!