Liveblog

112-nieuws: oudere man ramt geparkeerde auto • boerderij brandt uit

8 maart 2022 om 16:42 • Aangepast 16 maart 2022 om 12:22
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

22.15

Woningbrand in Someren

Aan de Brandvenstraat in Someren is dinsdagavond een woningbrand uitgebroken. Een in aanbouw zijnde boerderij liep grote schade op.

17.15

Ongeval op afrit A50 bij Sint-Oedenrode

Op de afrit van de snelweg A50 bij Sint-Oedenrode botste een automobiliste rond vier uur op haar voorganger. Dat gebeurde in de richting van Eindhoven naar Veghel. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Voor beide bestuurders kwam een ambulance ter plaatse. De vrouw werd ter plaatse onderzocht in een ambulance.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.35

Oudere bestuurder ramt geparkeerde auto

Een man is vanmiddag op volle snelheid tegen een stilstaande auto gebotst. Dat gebeurde op de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk. De man van de geparkeerde auto was net even een winkel binnen toen een oudere bestuurder vol tegen zijn voertuig knalde. Volgens een getuige heeft het slachtoffer niet geremd. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
16.30

Fietsster aangereden in Geldrop

Op de rotonde aan de Nieuwendijk in Geldrop is vanmiddag een fietsster aangereden. De vrouw werd aangereden door een automobilist die haar niet had gezien en daardoor geen voorrang gaf. Het slachtoffer werd in een ambulance behandeld.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
16.15

Twee gewonden bij scooterongeval in Wijk en Aalburg

Een scooterrijder is dinsdagmiddag rond kwart voor twee in Wijk en Aalburg uit de bocht gevlogen en ernstig gewond geraakt. Zijn passagier raakte ook gewond. Beide slachtoffers vielen op de Maasdijk twee tot drie meter naar beneden. Het medisch team van een opgeroepen traumahelikopter verleende eerste hulp. Beide manenn zijn daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

16.00

Veel drugs gevonden in Bergen op Zoom, vier mannen aangehouden

De politie heeft bij een controle van een huis aan het Hof van Valkenburg in Bergen op Zoom een grote hoeveelheid drugs gevonden. De vier mannen die in het pand aanwezig waren, zijn opgepakt.

LEES OOK: Veel drugs gevonden in Bergen op Zoom, vier mannen aangehouden

14.55

Drie mannen aangehouden voor productie drugs

De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden voor het produceren van synthetische drugs. Het gaat om een 33-jarige man uit Etten-Leur, een 34-jarige man uit Made en een 33-jarige man uit Alphen aan de Rijn. Mogelijk worden nog meer mensen aangehouden.

De politie vond in augustus 2021 een drugslab in een bedrijfspand op de Kievitsven in Rosmalen. Ze kwam deze op het spoor nadat een getuige had gemeld dat hij rondom het pand een vreemde anijsgeur had geroken. Deze lucht is typerend voor de aanwezigheid van een drugslab, dus de politie en gemeente startten meteen een onderzoek. In een verborgen ruimte bleek een compleet amfetaminelab te zitten. Naast apparatuur lagen er ook chemicaliën die voor het produceren van drugs worden gebruikt. Het lab is ontmanteld.

14.10

Brand in Eindhoven onder controle

Wachten op privacy instellingen...
13.55

Schoorsteenbrand in Eindhoven

In een schoorsteen van een huis aan de Cyclamenstraat in Eindhoven woedt een brand. Daarbij is een bewoner gewond geraakt. Die wordt door de ambulancedienst opgevangen. De brandweer is aanwezig met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

11.10

Asbest vrijgekomen bij schoorsteenbrand in Geldrop

Bij een schoorsteenbrand, maandagavond in Geldrop, is volgens de brandweer een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen. De verspreiding van het kankerverwekkende spul bleef beperkt tot een klein gebied, zo zegt een woordvoerder. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het op.

De brand in de schoorsteen van een huis aan de Lambertushof brak maandagavond rond acht uur uit. Daarvoor was de pijp al gebarsten. Dat gebeurde tijdens het vegen van de schoorsteen met een ramoneur, bestaande uit een aantal stukjes ketting. Mogelijk is hierdoor het asbest vrijgekomen. Het kankerverwekkende spul is door de rook verspreid.

10.19

Brand in Tilburg wordt onderzocht

Bij een brand in een huis aan de Bieslookweg in Tilburg is dinsdagmorgen iemand overleden. Ook raakten twee mensen gewond, een daarvan moet naar het ziekenhuis.

LEES OOK: Dode en twee gewonden bij brand in Tilburg

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
10.11

Server voor criminele zaken neergehaald

Het Cybercrimeteam van de politie Oost-Brabant heeft een server uit de lucht gehaald die bedoeld was voor criminele zaken. Daarmee is voorkomen dat mensen slachtoffer zouden worden van bijvoorbeeld hackers, computervredebreuk en oplichting.

De politie kreeg informatie uit Duitsland dat er een website was waarop mogelijk gehackte servers werden verkocht. Die gehackte servers worden voor criminele doeleinden gebruikt. De politie startte daarom een onderzoek en wist ze uiteindelijk alle IP-adressen van de gehackte servers te achterhalen. De slachtoffers konden daardoor worden ingelicht en de website werd offline gehaald.

09.56

Politie zoekt inbreker Hopveld in Schijndel

Wachten op privacy instellingen...
09.16

File A50 bij Sint-Oedenrode opgelost

Wachten op privacy instellingen...
08.29

Ongeluk A50 bij Sint-Oedenrode

Op de A50 van Oss naar Eindhoven is bij Sint-Oedenrode een ongeluk gebeurd. Een rijstrook is dicht, wat leidt tot ruim een uur vertraging. Verkeer kan omrijden via Den Bosch (A59, A2).

Wachten op privacy instellingen...
07.55

Ongeluk op N261

Op de N261 van Tilburg richting Waalwijk is bij de Efteling een ongeluk gebeurd. Dat veroorzaakte om iets voor acht uur zo'n 25 minuten vertraging.

23.25

Auto over de kop na botsing in Tilburg

Bij een botsing van twee auto’s, maandagavond laat in Tilburg, is een van de wagens over de kop geslagen. Beide bestuurders zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefden niet naar een ziekenhuis toe. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Jan Heijnstraat en de Burgemeester Brokxlaan.

Na de aanrijding reed een van de auto’s een middengeleider en een verkeerslichteninstallatie uit de grond voordat de wagen werd gelanceerd en op de kop terecht kwam. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf getakeld en afgevoerd. Ook de brandweer werd na de melding van het ongeluk gealarmeerd.

De wagens werden weggetakeld (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagens werden weggetakeld (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Het geramde verkeerslicht en verderop de gelanceerde auto (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Het geramde verkeerslicht en verderop de gelanceerde auto (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Een van de twee betrokken wagens (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Een van de twee betrokken wagens (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
23.00

Mogelijk asbest verspreid in Geldrop

De brandweer is maandagavond laat uitgerukt voor een schoorsteenbrand op het Lambertushof in Geldrop. Tijdens het vegen van de schoorsteen met een ramoneur, bestaande uit een aantal stukjes ketting, is eerder de pijp gebarsten. Mogelijk is hierdoor het asbest vrijgekomen. Het kankerverwekkende spul zou door rook verspreid kunnen zijn in de omgeving. Hierop liet de brandweer een Adviseur Gevaarlijk Stoffen komen en die heeft op zijn beurt een gespecialiseerd bedrijf opgeroepen om metingen te kunnen gaan doen.

De brandweer aan het werk (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer aan het werk (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!