Eerste echte lentedag, dus de ijsjes vliegen weer over de toonbank

10 maart 2022 om 16:50 • Aangepast 11 maart 2022 om 09:53
nl
Bij de eerste beste lentezonnestralen is het meteen druk bij ijssalons in Brabant. Zoals bij Il Circo in Stiphout. De ijsjes vliegen over de toonbank. Op donderdagmiddag zijn het vooral gepensioneerden en kinderen die van een ijsje genieten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De ijssalon midden is Stiphout is al achttien jaar een begrip in de wijde omgeving. Begin dit jaar namen Geert en zijn vrouw Karin de zaak over. "Ik werkte al in de horeca", zegt Geert, die het vak van ijs maken leerde van de vorige eigenaar. Deze donderdag is een van de eerste drukke dagen van het jaar. Laat op de middag is het buiten al aansluiten in de rij voor het eerste ijsje.

"Voor mij is het altijd ijstijd."

Buiten op het terras zit oma Ine met haar drie kleinkinderen een ijsje te eten. "Voor mij is het altijd ijstijd", zegt ze lachend.

De kleinkinderen boffen met hun oma, want ze gaan iedere donderdag samen een ijsje eten als oma moet oppassen. De bijzondere smaken van de ijssalon, zoals pinda-caramel, vallen goed in de smaak bij de kinderen.

Toch blijft het felblauwe smurfenijs bij veel kinderen favoriet. Vooral door de opvallende kleur, want de smaak is minder opvallend. Het lijkt vooral op vanille-ijs.

Iets verder rijden, is iets rustiger tanken (foto: Collin Beijk)
Iets verder rijden, is iets rustiger tanken (foto: Collin Beijk)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.