Liveblog

112-nieuws: vandalen vernielen auto's in Chaam • brand in huis Breda

16 maart 2022 om 12:28 • Aangepast 17 maart 2022 om 10:21
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.25

Aanhanger door brand verwoest in Roosendaal

In de Rontgenstraat in Roosendaal is woensdagavond een aanhanger uitgebrand. De melding van de brand kwam rond halfelf binnen bij de brandweer. Toen de brandweer aankwam bij de brand was de aanhanger niet meer te redden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Mensen in de omgeving van de Rontgenstraat zouden kort voor de brand een knal hebben gehoord.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
23.15

Kind zit vast in zitje van schommel

In een speeltuintje aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen is een kind komen vast komen te zitten in een stoeltje van een schommel. Het meisje was te groot voor de schommel. De brandweer moest er aan te pas komen om het meisje te bevrijden. Daarna heeft de brandweer het zitje van de schommel weer vastgemaakt. Het meisje heeft een uur vastgezeten.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
18.00

Brand in huis aan de Burgemeester Serrarislaan in Breda

In een huis aan de Burgemeester Serrarislaan in Breda heeft woensdagmiddag een brand gewoed. Uit de dakkapel kwam veel rook. Wat er precies in brand stond is niet duidelijk. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Een bewoner had rook ingeademd en is nagekeken in de ambulance.

17.55

Gewonde bij frontale botsing in Budel

Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Heikantstraat in Budel is woensdagmiddag een van de bestuurders gewond geraakt. Dat gebeurde rond drie uur. Het slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer bevrijd uit de auto. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

17.30

Brandweer haalt poes uit boom in Oss

De brandweer heeft woensdagmiddag in de Abraham Kuyperstraat in Oss een poes uit de boom gehaald. Het dier was al twee dagen vermist, maar dook woensdagmiddag op in een boom bij de buren. Brandweerlieden haalden met een hoogwerker de poes uit de boom. Eenmaal beneden werd het dier overgedragen aan de dolgelukkige eigenaresse. Die bedankte op haar beurt de brandweerlui voor het reddingswerk.

16.30

Waterleiding gesprongen in Someren

Op de Provincialeweg in Someren is bij werkzaamheden een breuk ontstaan in de hoofdleiding. Het water stroomt over het fietspad. Fietsers worden over de weg geleid. Brabant Water is opgeroepen om de breuk te repareren. Het is niet bekend hoeveel tijd dat in beslag gaat nemen.

16.20

Man opgepakt voor beroving en afpersing bejaarde vrouw

Een 55-jarige man is afgelopen week opgepakt voor het beroven en afpersen van een 82-jarige vrouw in de Fruinlaan in Woensel-Noord. De verdachte wist met 'mooie praatjes' de huissleutel, autosleutel en pinpas van de vrouw te bemachtigen. Al het spaargeld (3000 euro) van de vrouw is gestolen. Ook heeft de verdachte op naam van de vrouw voor honderden euro's verkeersboetes opgelopen.

16.00

Ramen en deuren dicht in Cranendonck

Op een bedrijventerrein in Weert (Limburg) is woensdagmiddag bij een chemisch bedrijf een gifwolk vrijgekomen. Het zou gaan om een lekkage met salpeterzuur. Enkele bedrijven op het terrein zijn ontruimd. Mensen die binnen een bepaald gebied wonen, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie in huis uit te zetten. Het advies geldt ook voor de inwoners van de gemeente Cranendonck.

Wachten op privacy instellingen...
12.23

Daders van winkelovervallen in Roosendaal nog voortvluchtig

De politie in Roosendaal is nog altijd op zoek naar de daders van de twee winkelovervallen, die dinsdagavond gepleegd werden. In een kwartier tijd werden zowel een filiaal van de Aldi als van de Jumbo overvallen. Eerder deze maand was het ook al twee keer raak bij andere supermarkten in Roosendaal. De politie onderzoekt of er een link is tussen de overvallen.

Wachten op privacy instellingen...
12.05

Twee jongens aangehouden voor woningoverval in Bladel

De politie heeft dinsdag in Bladel twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden voor een woningoverval aan de Horizon. Op 28 januari drongen twee mannen daar het huis van een 51-jarige man binnen. Ze bedreigden hem en eisten spullen van hem. Toen de bewoner zich verzette, vluchtte het duo.

LEES OOK: Twee jongens (17 en 18) opgepakt voor woningoverval in Bladel

11.21

Vandalen beschadigen auto's in Chaam

In Chaam zijn afgelopen weekend meerdere auto's beschadigd. Dat laten de wijkagenten weten via Instagram. Onder andere in de Langstraat, de Baroniestraat en de Kempenstraat was het raak. De agenten roepen buurtbewoners met bewakingscamera's nu op zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
10.55

Auto belandt op zijn kant in Ommel

Op de Deurneseweg in Ommel is woensdagochtend een auto op zijn kant beland. De bestuurder raakte van de weg, schoot door een hek en kwam vervolgens op zijn kant tot stilstand. De brandweer heeft de man even later uit de auto gehaald.

10.32

Auto vliegt in brand in garage in Eindhoven

In de garage van een huis aan de Tinelstraat in Eindhoven is woensdagochtend een auto in brand gevlogen. De rookwolken die daardoor ontstonden, waren tot in de wijde omtrek te zien. Er raakte niemand gewond. Inmiddels heeft de brandweer laten weten dat het vuur onder controle lijkt. Waardoor de auto in brand vloog, is nog niet bekend.

De rookwolken waren tot in Nuenen te zien (foto: SQ Vision).
De rookwolken waren tot in Nuenen te zien (foto: SQ Vision).
09.29

Fietser en scooterrijder botsen in Oudheusden

Op het fietspad langs de Elshoutseweg in Oudheusden zijn vanochtend een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. De scooterrijder wilde een groepje kinderen inhalen, maar raakte daarbij een van de fietsers. De fietser hield alleen een pijnlijk been over aan de val, de scooterrijder is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

De scooterrijder wilde een groepje kinderen inhalen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De scooterrijder wilde een groepje kinderen inhalen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
08.45

A2 weer vrij na ongeluk bij knooppunt Empel

Door een ongeluk bij knooppunt Empel op de A2 was de linkerrijstrook van Den Bosch naar Utrecht een tijdje dicht. De vertraging liep op tot een klein half uur.

Wachten op privacy instellingen...
08.18

Auto knalt tegen een boom in Riel

Op de Gilzerbaan tussen Gilze en Riel is woensdagochtend rond half acht een auto tegen een boom gebotst. De bestuurster raakte daarbij gewond. Ze is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. De auto is even later weggetakeld door een bergingsbedrijf.

08.16

Ongeluk zorgde voor file op A58

Door een ongeluk op de A58 bij Bavel, stond het verkeer woensdagochtend in de file tussen Breda en Tilburg. De vertraging liep al gauw op tot ruim een half uur.

Wachten op privacy instellingen...
07.33

Fietser gewond na aanrijding met auto

In Oss is woensdagochtend een fietser gewond geraakt. De man werd iets voor zeven op de kruising van de Kromstraat en de Braakstraat geschept door een auto. Daarbij liep hij een flinke hoofdwond op. De man is behandeld door ambulancepersoneel. Of hij ook is overgebracht naar het ziekenhuis, is niet bekend. De oorzaak van het ongeluk was waarschijnlijk een voorrangsfout.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
20.10

Overvallers slaan slag bij supermarkten in Roosendaal

Dinsdagavond zijn zo goed als gelijktijdig een filiaal van de Aldi aan de Philipslaan en een filiaal van de Jumbo aan de Lindenburg overvallen in Roosendaal. De daders zijn op de vlucht geslagen. Deze maand werd er al twee keer eerder een supermarkt in Roosendaal overvallen. Bij beide overvallen werd gedreigd met een mes.

17.40

Politie controleert autobedrijven in Veen en Wijk en Aalburg

De politie heeft dinsdag een controle gehouden bij meerdere autobedrijven in Veen en Wijk en Aalburg. "De controle vond plaats in het kader van het rechercheonderzoek naar de autobranden rond en tijdens de afgelopen jaarwisseling", laat de politie weten. In de dorpen worden regelmatig auto's in brand gestoken rond oud en nieuw. De politie had informatie dat deze bedrijven mogelijk betrokken zouden zijn bij het leveren van stookauto’s. Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!