Vieze auto door Saharastof? 'Je kunt beter niet je ruitenwisser aanzetten' - Omroep Brabant

Vieze auto door Saharastof? 'Je kunt beter niet je ruitenwisser aanzetten'

16 maart om 17:14 • Aangepast 17 maart om 10:51
nl
Is je auto smerig? Dat komt waarschijnlijk door de combinatie van Saharastof en neerslag. Afgelopen nacht heeft het geregend, waardoor het stof uit de lucht is gespoeld. Roosmarijn Knol van Weerplaza waarschuwt: gebruik niet je ruitenwissers om het stof van je autoruiten te krijgen.
Profielfoto van Thijs den OudenProfielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door
Thijs den Ouden & Freek van der Venne

“Op auto's komt een bruingele waas. Je kunt beter niet je ruitenwisser aanzetten, want dan verspreid je het stof helemaal over de autoruit. Je kan beter even een emmer water pakken en je auto met een washandje schoonmaken”, zegt Knol.

Het stof en de bewolking zorgen deze donderdagochtend voor een grauw begin van de dag. Een beetje zoals de woensdag eindigde dus. “Als het helder was geweest met alle stof dan hadden we een zonsondergang met mooie rode en oranje tinten gezien. Omdat er inmiddels veel meer stof in de lucht zit, zou dat nog mooier geweest zijn dan 's ochtends."

De bewolking verdwijnt in de loop van de ochtend. Vanuit het westen breekt de zon steeds beter door. Door de noordwestenwind is het 's middags frisser met een graad of twaalf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone