Video

Jarige Efteling toont tijdelijk sprookje met wonderlijk maffe theeleuten

28 maart 2022 om 15:08 • Aangepast 5 april 2022 om 12:32
nl
De Efteling luistert vanaf deze maandag zijn 70-jarige jubileum op met een behoorlijk maf verjaardags-theefeestje. Wie dat wil gaan bekijken, kan in Kaatsheuvel terecht op de Speelweide in Efteling Wonderland. Maar let op, bezoekers maken voor de eerste keer in de geschiedenis van het pretpark zelf deel uit van dit nieuwe, tijdelijke sprookje.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het verjaardags-theefeestje is gemaakt met een duidelijke knipoog naar het boek Alice in Wonderland van de Britse auteur Lewis Carroll. Een sprookje waarbij iedere logica ver te zoeken is.


De Gekke Hoedenmaker

Zo komen bezoekers via een konijnenhol terecht in de moestuin van de Maartse Haas. Daar klinkt vrolijke muziek en staan de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas klaar om de gasten een plekje te geven aan een feestelijk gedekte theetafel, vol theekopjes, taartjes en feesthoedjes.


Wonderlijke tafereeltjes

Aan de dis is volop rijm, zang en dans. Gebakjes, zoete lekkernijen en thee staan klaar en er is een souvenirkraam met allerlei hebbedingetjes over zeventig jaar Efteling. Rondom de feesttafel en in een aantal wonderlijke tafereeltjes kunnen gasten foto’s van zichzelf maken.

En hele geruststelling: je mag op ieder moment aanschuiven en weer vertrekken. Het tijdelijke sprookje is tot en met 3 oktober te bezoeken.


Rijksmonumenten

Behalve dit tijdelijke sprookje, breekt en bouwt de Efteling dit jaar volop aan nieuwe thema's, sprookjes en attracties in het pretpark. Dat valt niet altijd bij iedereen in goede aarde. Zo protesteerde zelfs een erfgoedverenging tegen de aangekondigde sloop van het Spookslot. Dat zou, net als het stoomcarrousel, een Rijksmonument moeten worden.

De Efteling zelf ziet het als haar taak om geregeld sprookjes op te frissen en te vernieuwen. "Zodat die oude pracht kan worden behouden voor volgende generaties", aldus een woordvoerder van het pretpark.

LEES OOK:

Efteling brengt het huisje van Vrouw Holle terug in het Sprookjesbos

Entreegebouw Efteling staat in de steigers voor groot onderhoud

'Nieuwe Efteling-attractie houdt thema spookslot, werktitel Danse macabre'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!