Video

Thomas vindt parel in oester: 'Bijzonder, maar rijk word ik er niet van'

31 maart 2022 om 18:31 • Aangepast 1 april 2022 om 19:53
nl
Stiekem hoopte Thomas Vugts al jaren een parel in een oester te vinden tijdens zijn werk in restaurant Mász in Schijndel. Deze droom werd donderdagochtend werkelijkheid tijdens een proefrondje. Rijk wordt hij er alleen niet van, want wie de parel wil zien moet goed kijken. "Ik had de parel kunnen inslikken."
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door
Evie Hendriks & Rene van Hoof

Net voordat Thomas de oester naar binnen slurpte, viel hem iets vreemds op. "We doen voor de kwaliteit van de oesters vaak een proefrondje. Toen ik de oester openmaakte, viel me meteen op dat het vlees er anders uitzag. Ik kon mijn ogen niet geloven. Er zat een parel op het vlees, die begon ik meteen los te peuteren."

"Kleine kans dat je er een vindt."

En dat is erg bijzonder, weet hij. "De kans is 1 op de 15.000 dat je een parel in een eetbare oester vindt. Er worden speciale oesters gekweekt voor de parels dus in de eetbare variant zie je ze bijna nooit. Het is ook speciaal dat de parel op het vlees ligt. Normaal gesproken graaft de parel zich in het vlees."

Thomas sluit daarom niet uit dat hij de parel over het hoofd had kunnen zien. "Ik had hem zo kunnen inslikken. Gelukkig weet ik ondertussen hoe het vlees eruit hoort te ziet, maar er zullen vast mensen zijn die parels inslikken en niks door hebben."

"Ik houd de parel liever zelf als aandenken."

Ook dit exemplaar is erg klein. "Als ik moet geloven dat ik 100 euro kan krijgen voor dit kleine ding, dan vind ik dat het niet waard. Ik hou het liever zelf want ik hoopte al dat ik ooit een parel zou vinden. Je hoort één keer in het jaar dat iemand er eentje vindt dus nu ik zelf een parel vind, houd ik die als aandenken."

Wie de parel wil zien, moet goed kijken (foto: René van Hoof).
Wie de parel wil zien, moet goed kijken (foto: René van Hoof).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!