Video

Reizigers gestrand: 'Heeft iemand een lift? Ik wil écht naar huis'

3 april 2022 om 13:57 • Aangepast 11 april 2022 om 12:10
nl
Daar sta je dan, op een winderig en koud station ergens in het land. Wachtend op iemand die je alsjeblieft mee wil nemen naar Brabant. Zondagavond is dit het lot van talloze reizigers door de landelijke storing van de NS. Op de trein hoeven ze niet te rekenen, een overnachting is voor sommigen het enige alternatief.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De NS kampt sinds het begin van de zondagmiddag met grote problemen en dat zorgt voor veel chaos. Waar voorheen de verwachting was dat de storing in de avond verholpen zou zijn, kwam de NS later met het bericht dat zondag geen treinen meer rijden.

Via Twitter en andere social media bieden tal van automobilisten gestrande reizigers een lift aan. De hashtag #treinstoring brengt ze met elkaar in contact.

"Dit is pas m'n tweede week bij m'n nieuwe werkgever. Ik wil niet nú al een dag vrij nemen."

Vincent Yeers is een van de gestrande reizigers op zoek naar een lift. Hij staat op centraal station in Amsterdam en moet naar zijn woonplaats Eindhoven. “Morgen moet ik weer werken en dat is pas m’n tweede week bij m’n nieuwe werkgever. Ik wil niet nú al een dag vrij nemen”, vertelt hij teleurgesteld.

Hij heeft al verschillende tweets de wereld in gestuurd met zijn noodkreet maar nog geen succes geboekt. “Ik heb wel veel reacties gekregen maar telkens zat de auto al vol. Het zit nog niet mee.”

In de tussentijd heeft hij een friettentje opgezocht, want hij heeft enorme honger en het is koud. “Maar ook de friet is hier niet zo lekker als in Brabant”, zegt hij enigszins met een lach.

Als hij geen vervoer vindt, hoopt hij wel een slaapplek te vinden maar dat heeft niet zijn voorkeur want hij wil morgen echt bij zijn baas verschijnen. Later op de avond is hij uiteindelijk met een internationale trein onderweg naar Breda/Rotterdam in de hoop dichterbij thuis te komen.

Ramon wil mensen juist graag uit de brand helpen. Hij rijdt volledig elektrisch en is zondagavond vanuit zijn woonplaats vlakbij Goes in Zeeland in een half uurtje naar Roosendaal gereden. “Ik ben bereid om een pendeldienst te rijden tussen Roosendaal en Vlissingen. Of richting Breda en dan naar Vlissingen.” Maar zondagavond om half tien is het station in Roosendaal al behoorlijk leeg. “Ik vrees dat ik te laat ben maar ik kijk het hier nog even aan.”

"Ik kan nergens heen, dus ik zit hier maar. Wat moet ik anders?"

Talloze mensen op de stations konden zondagmiddag al niet verder reizen. Thijs Kok, een inzittende van een trein die stil stond op het perron in Den Bosch, bleef daarom zondagmiddag maar gewoon zitten. "Ik kan nergens heen, dus ik zit hier maar. Wat moet ik anders? We krijgen bijna geen informatie hier. Ik heb geen idee wanneer we weer kunnen rijden."

Gedurende de dag was er dan ook veel onduidelijkheid te op de stations. De actuele reisinformatie bleek verstoord. De reisadviezen in de reisplanner toonden geen vertragingen of uitgevallen treinen. De NS verwacht dat de normale dienstregeling maandagochtend op gang komt. Of dat lukt, moet maandag blijken.

LEES OOK: Landelijke storing NS: zondag geen treinen meer

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!