Video

14-jarige scholier kreeg stroomstoot en werd met mes in gezicht gekrast

6 april 2022 om 16:48 • Aangepast 14 april 2022 om 14:01
nl
De 14-jarige jongen die woensdagmorgen op weg was naar school, wilde iemand helpen toen hij werd aangevallen met een stroomstootwapen en een mes. Twee jongeren tussen de 15 en 17 jaar oud belaagden slachtoffer toen hij over het fietspad het Molenven in Stiphout fietste. Hij werd de bosjes ingetrokken, kreeg een stroomstoot en ook werd hij met een mes in het gezicht gekrast.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 14-jarige scholier was rond tien voor halfnegen vanuit zijn woonplaats Helmond op weg naar zijn school in Eindhoven, meldt de politie. Op het Molenven in Stiphout zag hij iemand op zijn hurken aan de kant van het fietspad zitten. De jongen stopte en vroeg of hij misschien hulp nodig had.

Op dat moment sprong de belager op en probeerde de jongen te raken met een stroomstootwapen. De scholier zag kans om het uit zijn handen te slaan, maar vervolgens werd hij door de tweede dader van achteren bij zijn nek gegrepen en kreeg hij een stroomstoot.

Met fiets en rugzak bosjes ingetrokken
De jongen werd met zijn fiets en zijn rugzak de bosjes in getrokken. De daders doorzochten de rugzak maar ze vonden niets van waarde.

Een van de jongeren kraste daarna met een steekwapen in het gezicht van het slachtoffer. De jongen probeerde nog te vluchten op een moment dat de twee daders met elkaar in gesprek zijn, maar die poging mislukte.

Een van de daders haalde nog met het steekwapen uit in de richting van het slachtoffer waarbij zijn jas wordt geraakt. Daarna gingen de twee ervandoor.

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.

Zoektocht met speurhonden en politiehelikopter
Een zoektocht met speurhonden en een politiehelikopter leverde niets op. De jongen is door personeel van de ambulance behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis, maar is erg geschrokken.

De politie is op zoek naar de twee daders. Het zou gaan om twee witte jongens, een van zo'n 14 of 15 jaar oud en de ander van 16 of 17 jaar.

LEES OOK: Jongen (14) gewond bij steekpartij, politie is op zoek naar jonge daders

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!