Liveblog

112-nieuws: jongen en meisje gewond in Oss • rieten dak in brand

9 april 2022 om 05:58 • Aangepast 11 april 2022 om 11:32
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant, met een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.23

Jongen en meisje gewond na botsing met auto

Een jongen en een meisje zijn zaterdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het tweetal reed op een scooter op de Oostwal in Oss.

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. De jongen en het meisje zijn door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Jongen en meisje gewond na aanrijding (foto: SQ Vision - Gabor Heeres).
Jongen en meisje gewond na aanrijding (foto: SQ Vision - Gabor Heeres).
21.30

Treinverkeer tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven rijdt weer

Het treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Eindhoven en Tilburg rijdt weer. Een goederentrein van Deutsche Bahn strandde rond half tien op het traject. De locomotief had technische problemen.

Een passagierstrein van de NS in de richting van Tilburg kwam stil te staan op het spoor. Het is niet bekend hoeveel mensen aan boord waren.

Een woordvoerder van ProRail meldde eerder al dat het technische probleem in de locomotief waarschijnlijk op de plek zelf kon worden gerepareerd. Vanaf half elf rijden de treinen weer zoals gepland.

21.23

Rieten kap in brand in Hoogeloon

Aan de Molenweg in Hoogeloon is brand uitgebroken in de rieten kap van een woonhuis. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen ter plaatse. Ook een watertransportsysteem is gebruikt om de brand te blussen. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens de brandweer gaat het om een pand bij een camping dat gedeeltelijk een woonbestemming heeft. De bewoner werd door buurtbewoners geattendeerd op de brand en begon vervolgens met blussen, helaas bleek die poging niet voldoende. De brandweer heeft de brand geblust en meldde om kwart over tien dat de werkzaamheden erop zaten.

Brand in rieten kap (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
Brand in rieten kap (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
Foto: Rico Vogels - SQ Vision.
Foto: Rico Vogels - SQ Vision.
20.41

Twee mensen aangehouden in Boekel wegens agressief gedrag

Een man en een vrouw zijn zaterdagmiddag aangehouden in Boekel nadat ze agressief reageerden op de politie. De auto botste via een paaltje en een lantaarnpaal het fietspad op, waar hij tot stilstand kwam op de kruising van de Arendstraat en de Donkstraat.

Vijf politiewagens en een arrestantenwagen kwamen ter plaatse. De inzittenden raakten niet gewond. Ze zijn aangehouden. Volgens omstanders zou de bestuurder te hard gereden hebben.

Auto botst tegen paal en eindigt op fietspad (foto: Kevin Kanters - SQ Vision).
Auto botst tegen paal en eindigt op fietspad (foto: Kevin Kanters - SQ Vision).
18.55

Drie Bulgaren gepakt voor het stelen van katalysatoren

Drie Bulgaren zijn vrijdagochtend in Helmond klemgereden na een korte achtervolging omdat ze verdacht worden van het stelen van katalysatoren uit auto’s. Het gaat om meerdere diefstallen verspreid over het hele land.

LEES OOK: Bulgaars trio in Helmond opgepakt voor het stelen van katalysatoren

17.35

Afval gedumpt in bossen van Cranendonck

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Man rijdt voorgevel van Praxis eruit

Een auto reed rond 13.30 uur een filiaal van de Praxis aan de Stationsstraat in Deurne binnen. De bestuurder reed achteruit de voorgevel van de bouwmarkt eruit. Daar is een flinke ravage te zien. Zo is de toegangsdeur compleet verwoest en de plantenbakken liggen in stukken.

De man is nagekeken in de ambulance maar is niet meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de voorgevel gestut. Daarna zijn de hulpdiensten vertrokken.

LEES OOK: Man rijdt achteruit voorgevel van Praxis in Deurne kapot

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
13.30

Brandweer onderzoekt vreemde geur in huis

De brandweer onderzoekt een vreemde geur in een huis aan de Graaf Hendrik III Laan in Breda. Volgens een 112-correspondent is er buiten op straat een vreemde geur te ruiken. Hij ziet ook dat er een eind verder aan de Baronielaan werkzaamheden aan het riool worden gedaan.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
11.42

Botsing auto en caravan op A73

Een auto is zaterdagochtend zwaar beschadigd geraakt bij een ongeluk op de A73 bij Vortum-Mullem. De bestuurder van deze auto lijkt op een auto met caravan te zijn gebotst, maar dat weet de 112-correspondent niet zeker. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto meegenomen. Ambulancepersoneel heeft een van de betrokkenen nagekeken.

09.37

AH Best ontruimd na problemen met koelinstallatie

De Albert Heijn-supermarkt aan de Boterhoek in Best is zaterdagochtend ontruimd na problemen met de koelinstallatie. Er zou gas gelekt zijn. Volgens een 112-correspondent hing er korte tijd een rookachtige walm in de winkel. Het personeel heeft de zaak nadat de problemen ontdekt werden meteen ontruimd. De brandweer en een monteur van de koelinstallatie werden ingeschakeld om de problemen op te lossen. "Onbekend is nog of de winkel deze zaterdag open kan gaan."

LEES OOK: AH in Best ontruimd, meerdere mensen ademden mogelijk gevaarlijk koelgas in

06.45

Verwaarloosde papegaaien in loods

In een loods aan de Leuvert in Beers hebben agenten tijdens een controle zwaar verwaarloosde papegaaien ontdekt: 118 Caique-papegaaien, waarvan er inmiddels zeven overleden waren, en twee soldatenara’s. De dieren waren er zo slecht aan toe dat specialisten waarschuwden dat er binnen enkele dagen veel meer diertjes zouden overlijden, als zij in dezelfde erbarmelijke omstandigheden zouden verblijven.

LEES OOK: Honderd verwaarloosde papegaaien ontdekt in loods: 'Zijn er slecht aan toe'

Wachten op privacy instellingen...
06.39

Mannen vast na stelen spullen uit garage Tilburg

Twee mannen zijn aangehouden na een inbraak in een garage in Tilburg. Dat maakte de politie vrijdagavond bekend. "De mannen hadden hun auto volgeladen tot er niks meer bij paste", laat een woordvoerder weten. Vervolgens gingen ze ervandoor. Agenten wisten de bestuurder te stoppen en hielden de verdachten aan. Alle gereedschappen worden dit weekend teruggeven aan de eigenaar.

Wachten op privacy instellingen...
23.16

Auto's zwaar beschadigd bij botsing

Twee auto's zijn vrijdagavond zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de kruising van de Dalemdreef met de Spaubeekstraat in Tilburg. Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien. "Het ging mis toen een automobiliste die van de Dalemdreef kwam linksaf de Spaubeekstraat wilde oprijden", laat een 112-correspondent weten. "Ze zag daarbij een andere automobilist, die op de Dalemdreef reed, over het hoofd." De bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De zwaar beschadigde auto's zijn door een bergingsbedrijf getakeld.

Het ongeluk in Tilburg gebeurde rond kwart over tien 's avonds (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Het ongeluk in Tilburg gebeurde rond kwart over tien 's avonds (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
19.32

Maaltijdbezorger botst met auto

Een maaltijdbezorger op een scooter kwam vrijdagavond op de Tramsingel in Breda in botsing met een auto. Dit gebeurde rond kwart over zeven. De scooterrijder raakte lichtgewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. "Hij was na het ongeluk nog aanspreekbaar", laat een 112-correspondent weten. De weg werd na het ongeluk korte tijd afgezet.

Foto: Tom van de Put/SQ Vision.
Foto: Tom van de Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!