Liveblog

112-nieuws: auto brandt uit in Tilburg • gewonden bij ongeval Oirschot

10 april 2022 om 19:00 • Aangepast 19 april 2022 om 16:28
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant, met een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Peter de Bekker & Jesse van Kalmthout

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

19.55

Honderden reizigers moeten station Eindhoven verlaten na loos alarm

Honderden mensen hebben zondagavond rond zes uur het Station Eindhoven Centraal moeten verlaten of ze konden het gebouw niet in. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) was er sprake van loos alarm en is het treinverkeer niet ontregeld. ProRail meldde later dat voetbalsupporters het glas van een brandmelder in de Jumbo-winkel hadden ingeslagen. Eerder op de dag speelden in Eindhoven PSV en RKC Waalwijk tegen elkaar.

LEES OOK: Honderden reizigers moeten station Eindhoven verlaten na loos alarm

18.55

Auto brandt uit in Tilburg

Op het Wagnerplein in Tilburg is zondagmiddag een auto uitgebrand. De oorzaak is vermoedelijk een technisch mankement. Omstanders probeerden het vuur te bestrijden met brandblussers, maar dat haalde niets uit. De brandweer kreeg het vuur wel gedoofd. Van de auto bleef weinig over.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
17.00

Fietser gewond na aanrijding in Drunen

Bij een aanrijding op de kruising van de Torenstraat en het Raadhuisplein in Drunen is een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer werd door nog onbekende oorzaak geraakt door een automobiliste. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij, maar was erg overstuur. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
16.50

Oudere dame ramt paal en slaat over de kop

Een automobiliste is zondag over de kop geslagen op de Graaf van Solmsweg in Den Bosch. Dat gebeurde rond 16.00 uur op de kruising met de Henriëttewaard. Waarschijnlijk verloor de oudere dame de macht over het stuur toen ze over de brug reed. Ze ramde een paal met een waarschuwingslicht en sloeg daarbij over de kop. Ze raakte niet gewond en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
15.30

Fietsster en motorrijder gewond na ongeval

Op de Eindhovensedijk in Oirschot is een ongeval gebeurd tussen een fietsster en een motorrijder. Dat gebeurde op de kruising met de Kriekampen. Beide bestuurders raakten gewond. Voor de fietsster werd zelfs een mobiel medisch team opgeroepen. Zij werd uiteindelijk met spoed vervoerd naar een ziekenhuis in Tilburg. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
15.15

Jongen steekt hoofd uit dakraam en komt klem te zitten

De brandweer heeft in Hulten een jongen bevrijd die klem was komen te zitten toen hij zijn hoofd uit het dakraam van een auto stak. Het raampje ging dicht en de jongen kreeg zijn hoofd niet meer zelf los. Aan de toestand hield hij een krasje in zijn nek over. Het dakraam kwam er minder goed van af; dat moest worden kapotgeslagen om het kind te bevrijden.

LEES OOK: Jongen steekt hoofd uit dakraam en komt klem te zitten, brandweer rukt uit

10.31

Auto slaat over de kop in Dongen

Een auto is zaterdagnacht over de kop geslagen in de Middellaan in Dongen. Dit gebeurde rond halfvier. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. Daardoor belandde de auto in de rechterberm en vervolgens ging het mis. De auto kantelde, reed een hekwerk uit de grond en eindigde op het dak in een sloot. Alle vier inzittenden - Rijenaren van 17 tot 21 jaar oud - konden zelf uit de gecrashte auto komen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Er was geen drank in het spel.

10.28

Man aangehouden na inbraak bij autobedrijf

Een 22-jarige man is zaterdagnacht aangehouden vanwege een inbraak bij een autobedrijf aan het Zusterveld in Breda. De eigenaar van het bedrijf zag rond een uur op zijn telefoon beelden van de beveiligingscamera. Daarop was te zien hoe iemand op het afgesloten terrein liep en verschillende auto’s opende. De garagehouder waarschuwde de politie, waarna agenten de man - zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland - konden aanhouden. De man had diverse auto-onderdelen klaarliggen om mee te nemen.

10.26

Man vast na slaan en schoppen vrouw

Een 30-jarige Roosendaler is zaterdagmiddag aangehouden na het mishandelen van zijn vrouw. Andere mensen zagen hoe hij zijn vrouw na een hevige ruzie in de parkeergarage aan de Emmapassage in Tilburg een vuistslag gaf. Toen ze naar de grond ging, schopte hij haar tegen het hoofd. Daarop raakte ze bewusteloos. Getuigen waarschuwden de politie. Surveillerende agenten die toevallig in de buurt waren, konden de verdachte een minuut later aanhouden.

LEES OOK: Man schopt zijn vrouw bewusteloos in parkeergarage

03.05

Auto's door brand verwoest in Deurne

Aan de Beukenstraat in Deurne zijn zaterdagnacht twee auto’s door brand verwoest. "Een schuur waar de auto’s voor geparkeerd waren, heeft ook schade opgelopen. Zo zijn onder meer de deuren daarvan verbrand", laat een 112-correspondent weten. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

00.48

Bestelbus slaat over de kop bij botsing

Een bestelbus is zaterdagavond over de kop geslagen na een botsing op de Molenweg in Beek en Donk. De bestuurder van de bestelbus kwam daar rond kwart over elf zaterdagavond in botsing met een andere automobilist. De bestelbus is aanzienlijk beschadigd, de auto liep aanmerkelijk minder schade op. De bestuurder van de bestelbus is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Beek en Donk kon gebeuren foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De politie onderzoekt hoe de aanrijding in Beek en Donk kon gebeuren foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.24

Gewonden bij aanrijding Oss

Bij een ernstig ongeluk in het centrum van Oss zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. De slachtoffers werden rond tien uur zaterdagavond op de kruising van de Oostwal met de Hooghuisstraat op hun scooter geschept door een automobilist. Volgens een getuige zou de automobilist extra gas hebben gegeven om door het oranje verkeerslicht te rijden. De twee slachtoffers zijn met ambulances naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Automobilist schept mensen op scooter in Oss: 'Bestuurder gaf gas bij'

De gewonden zijn in ambulances naar een ziekenhuis gebracht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De gewonden zijn in ambulances naar een ziekenhuis gebracht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!