Stressbestendige vrijwilligers gezocht om Vuelta in goede banen te leiden

20 april 2022 om 17:45 • Aangepast 22 april 2022 om 09:58
nl
Gemeentes in West-Brabant zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers die tijdens de Vuelta in augustus kunnen assisteren als verkeersregelaar. In Drimmelen en in Roosendaal zijn er zo'n veertig vrijwilligers nodig. In Moerdijk zoeken ze er nog dertig.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

De ronde van Spanje komt op 21 augustus door het westen van onze provincie. De verkeersregelaars staan tijdens de Vuelta op cruciale punten zoals in gevaarlijke bochten en op vluchtheuvels. Daarnaast worden de vrijwilligers ingezet om een oogje in het zeil te houden bij wegafsluitingen.

De gemeentes Moerdijk en Drimmelen hebben een advertentie geplaatst in lokale media waarin ze mensen vragen om een handje te helpen tijdens de doorkomst van de Ronde van Spanje. “Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!’, zo schrijft de gemeente Moerdijk in de oproep.

In Roosendaal wordt de inzet van vrijwilligers georganiseerd door het plaatselijke Wielerplatform. Jeffrey Zwegers van het Wielerplatform Roosendaal rekent op de medewerking van de verschillende wielercomités in de gemeente.

"Extra aanmeldingen zijn zeker welkom."

“We hebben binnen de gemeente Roosendaal jaarlijks negen koersen. Denk aan de Draai van de Kaai, de Hel van de Pin en de Nationale Jeugdronde. Daar zitten vast mensen bij die ook bij de Vuelta een middagje willen helpen. Maar extra aanmeldingen zijn zeker welkom.”

Verkeersregelaars in Moerdijk krijgen een kledingpakket in Vuelta-stijl en een lunchpakket. In Roosendaal wordt naast een ‘mooi aandenken’ zelfs ook nagedacht over een kleine vergoeding. “Het is sowieso een privilege om tijdens de Vuelta op de eerste rang te staan”, aldus Jeffrey Zwegers.

Ook in andere gemeentes worden nog vrijwilligers gezocht. Hoeveel en in welke doorkomstplaatsen is nog niet helemaal duidelijk.

LEES OOK: Hier fietsen ze straks door Brabant, de wielrenners in de Vuelta

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.