Bedreigingen aan adres Hélène Hendriks vanwege link met VI

29 april 2022 om 23:50 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:59
nl
Presentatrice Hélène Hendriks heeft een "stevig dreigement" gekregen vanwege haar connectie met het stopgezette praatprogramma Vandaag Inside. Dat zei Hendriks vrijdagavond in de SBS-talkshow HLF8. Uit het gesprek viel op te maken dat zij met de dood wordt bedreigd.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Hendriks, die sinds deze week de van wangedrag beschuldigde Johnny de Mol vervangt als presentator van HLF8, is al vele jaren af en toe te zien in de shows rond VI. Ook sinds Vandaag Inside op tv is, schoof ze regelmatig aan als tafeldame.

Kaarsincident
Het programma is in opspraak gekomen vanwege het kaarsincident rond Johan Derksen, die deze week in een uitzending zei dat hij jaren geleden een bewusteloze vrouw met een kaars penetreerde. De voetbalanalist kwam daar later op terug, maar de uitspraken hadden al tot veel ophef geleid. Vrijdag maakten Derksen en ook Wilfred Genee en René van der Gijp bekend te stoppen bij Vandaag Inside.

"Misschien goed om vooraf aan te geven: ik zal niet te veel mijn mening geven hierover", zei Hendriks op het moment dat het waarschijnlijke einde van Vandaag Inside aan tafel bij HLF8 werd besproken. "Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI." De presentatrice stelt ook dat ze niet de enige is die dreigementen ontvangt. Hendriks noemde daarbij verder geen namen.

LEES OOK:

Hélène Hendriks neemt presentatie HLF8 over van Johnny de Mol

Steven Brunswijk maakt excuses na lachen om 'kaarsenverhaal' Johan Derksen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.