PSV blijft loeren op Ajax: ‘Als zij punten verspelen zullen wij profiteren’

1 mei 2022 om 17:38 • Aangepast 2 mei 2022 om 13:40
nl
PSV deed wat het moest doen zondagmiddag: winnen van Willem II en daarmee op vier punten blijven van koploper Ajax. Hoewel het einde nadert en de kans op de landstitel steeds kleiner wordt, blijven ze in Eindhoven geloven in een mooi einde van de competitie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na de 4-2 overwinning op Willem II schoven gelegenheidsverdediger Erick Gutiérrez en trainer Roger Schmidt aan bij de persconferentie. Beiden hebben nog geloof in een mogelijke landstitel voor PSV.

“Als zij punten verspelen zullen wij profiteren”, zei de Mexicaan overtuigd. “We focussen eerst op onszelf, maar Ajax weet dat we er kort bijzitten. Het is vier punten, wij geloven er nog in.”

"Als er geen geloof meer zou zijn, zouden we ook niet zo’n reeks neer kunnen zetten."

“We hebben sinds januari niet meer verloren. Als er geen geloof meer zou zijn, zouden we ook niet zo’n reeks neer kunnen zetten. Het is een grote uitdaging, maar het kan nog steeds”, zei Schmidt.

Over de wedstrijd viel niet veel te zeggen. PSV maakte het even spannend, maar de nummer twee van de Eredivisie won uiteindelijk eenvoudig. Na afloop ging het vooral over de blessures bij de Eindhovenaren. Carlos Vinícius viel uit met een spierblessure en voegt zich bij de toch al volle ziekenboeg.

"Je kunt niet alle blessures met elkaar vergelijken."

Schmidt: “Het seizoen van Carlos is voorbij. Maar je kunt niet alle blessures met elkaar vergelijken. Je hebt enkele langdurige blessures en spierblessures. Bij spierblessures moet je altijd goed kijken hoe dat kan. Maar sommige gevallen zijn ook gewoon pech. De enkelblessure van Cody Gakpo bijvoorbeeld, had iedereen kunnen overkomen.”

Benjamin Kugel, de fysieke trainer van PSV, was aangeschoven als tolk voor Gutiérrez. Hij kreeg uiteraard ook een vraag over de blessuregevallen, maar hij wilde niet reageren. “Ik zit hier als vertaler”, zei hij lachend.

LEES OOK:

PSV blijft in de titelrace en vergroot degradatiezorgen Willem II

Zo werd PSV 15 jaar geleden kampioen, Jan Kromkamp blikt terug op mirakel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!