Schmidt kijkt uit naar de ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie

6 mei 2022 om 15:23 • Aangepast 16 mei 2022 om 17:05
nl
Zondag wordt duidelijk of PSV nog terecht mag geloven in de titel. Wanneer de Eindhovenaren op bezoek gaan bij Feyenoord heeft Ajax al gespeeld bij AZ. In aanloop naar Super Sunday zag Schmidt Götze en Madueke terugkeren. Ramalho blijft nog altijd een twijfelgeval.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dat zondag een belangrijke dag wordt in de titelrace weet ook trainer Roger Schmidt. “Na zondag zijn we wijzer over wat nog mogelijk is. Als Ajax wint bij AZ wordt de kans wel heel klein.”

De Amsterdammers spelen eerder dan PSV, maar voor Schmidt maakt dat niet uit. “Ik heb al eerder aangegeven dat het logisch is dat Feyenoord meer rust krijgt. Voor ons blijft de opdracht hetzelfde. Wij moeten winnen.”

"Het is vaak ook brute pech."

In voorbereiding op de belangrijke wedstrijd zag Schmidt Mario Götze en Noni Madueke terugkeren in teamtraining. André Ramalho ontbrak vrijdagochtend nog bij de afsluitende training. “Hij is een twijfelgeval. Waarschijnlijk gaat Erick Gutiérrez weer achterin spelen naast Jordan Teze.”

Ramalho is de volgende speler die er langer uit ligt dan verwacht bij PSV. Het is ook een beetje het verhaal van dit seizoen. Schmidt heeft er geen verklaring voor. “We analyseren alles en ons medische team is echt top. We proberen het ook te verklaren maar dat is moeilijk. Het is vaak ook brute pech.”

"Voetbal blijft onvoorspelbaar dat heb je deze week wel vaker gezien."

Over de tegenstander van zondag was de Duitse oefenmeester lovend. Feyenoord bereikte donderdagavond de finale van de Conference League. “Dat is geen toeval”, zei de trainer. “Het zit heel goed bij Feyenoord. Ze hebben een goede trainer en mentaal en fysiek vind ik ze zeer sterk.”

In één week gaat de competitie beslist worden. Schmidt heeft er zin in. “Het is al een goed seizoen door de bekerwinst maar het kan een geweldig seizoen worden. Ik kijk uit naar de laatste drie wedstrijden hier. We gaan zien wat het ons brengt. Voetbal blijft onvoorspelbaar dat heb je deze week wel vaker gezien.”

LEES OOK:

Zahavi vertrekt definitief bij PSV: 'Bekerfinale zal ik blijven koesteren'

PSV blijft loeren op Ajax: ‘Als zij punten verspelen zullen wij profiteren’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone