Eindhoven Airport neemt geen vluchten over van Schiphol

6 mei 2022 om 17:48 • Aangepast 9 mei 2022 om 09:42
nl
Eindhoven Airport neemt toch geen vluchten over van Schiphol. De regionale luchthaven gaf eerder aan dat ze acht vluchten kon overnemen. Maar voor de luchtvaartmaatschappijen op Schiphol is dat geen geschikte optie, laat een woordvoerder van Eindhoven Airport weten.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Schiphol wil onbeheersbare drukte voorkomen en heeft met luchtvaartmaatschappijen overlegd over een oplossing voor dit weekend. De nadruk ligt op het verplaatsen van vluchten, maar uitwijken naar Eindhoven Airport vinden luchtvaartmaatschappijen geen geschikte optie.

“Wij hebben bij Schiphol aangegeven op welke momenten er plek is, de luchtvaartmaatschappijen beslissen uiteindelijk. Alle factoren moeten kloppen, het is een hele puzzel die je moet leggen. Het gaat er om dat je net dat ene gaatje hebt”, legt een woordvoerster van Eindhoven Airport uit.

Andere vliegvelden
Komend weekend verwacht Schiphol op zaterdag 57.000 vertrekkende passagiers en op zondag 63.000. In totaal zijn er zes vertrekkende vluchten die worden verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport.

Ook neemt Schiphol extra maatregelen komend weekend. Extra personeel wordt ingezet, onder meer van kantoor en er is een overkapping geplaatst voor reizigers die buiten de terminal wachten. Schiphol verwacht dat verreweg de meeste reizigers hun vlucht halen.

LEES OOK:

Vluchten Eindhoven Airport zijn vertraagd door mist

Eindhoven Airport kan acht vluchten overnemen van Schiphol

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!