112-nieuws: veel schade bij botsing Geldrop • treinverkeer hervat - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: veel schade bij botsing Geldrop • treinverkeer hervat

8 mei om 15:16 • Aangepast 16 mei om 17:22
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

21.45

Treinverkeer hervat

De treinen tussen Gilze-Rijen en Tilburg rijden weer. Het treinverkeer lag uren plat na een aanrijding op het spoor.

18.15

Brand in Oirschot is onder controle

De brand in een drooghal voor mest in Oirschot lijkt onder controle, meldt de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Geen treinen na aanrijding

Tussen Gilze-Rijen en Tilburg rijden geen treinen vanwege een aanrijding. Dat meldt de NS. Het traject wordt naar verwachting om negen uur 's avonds weer vrijgegeven.

17.05

Brand in Oirschot

In een drooghal voor mest aan de Broekstraat in Oirschot is brand uitgebroken, zo meldt de brandweer. Twee blusvoertuigen zijn ter plaatse en een hoogwerker en een watertransportsysteem zijn onderweg om voldoende bluswater te krijgen. "We proberen branduitbreiding binnen en buiten de hal verder te voorkomen', schrijft de brandweer op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
15.11

Brand op landgoed Venrode bij grafheuvel

Op Landgoed Venrode is zondag brand uitgebroken bij de grafheuvel. De brandweer zette meerdere blusvoertuigen in. Om over voldoende bluswater te beschikken, moesten er honderden meters slang uitgerold worden richting de brandhaard.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Rond drie uur had de brandweer de klus geklaard.

Foto: SQ Vision/Sander van Gils.
Foto: SQ Vision/Sander van Gils.
14.44

Ongeluk met quad in Tilburg

Een bestuurder van een quad is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij op de Heerenveldendreef in Tilburg de macht over zijn voertuig verloor. De bestuurder van de quad reed over een middengeleider heen en botste vervolgens achter op een auto.

In die auto zaten een vrouw en twee kinderen, de beide kinderen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...
14.32

Motorbestuurder gaat onderuit en raakt afzettingshek

Zondagmiddag is een bestuurder van een motor onderuit gegaan op de Tilburgseweg in Breda. Hij kwam met zijn motor aan de andere kant van de weg terecht. Hierbij raakte hij een afzettingshek.

De passagier die achterop zat raakte ook gewond. Beiden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was gedeeltelijk afgezet en de politie verichte onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
13.13

Steekpartij Eindhoven volgde op ruzie

De steekpartij die rond vier uur zaterdagnacht plaatsvond op het Stratumseind in Eindhoven volgde op een ruzie tussen drie mannen. Het slachtoffer werd geraakt in zijn arm. Agenten hebben eerste hulp verleend en een drukverband aangelegd. Er zijn twee mannen aangehouden: een 21-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige man die in het Limburgse Sittard woont.

12.45

Verkeersregelaar bijna geschept

Een verkeersregelaar is zaterdagavond in Eindhoven bijna geschept door een ongeduldige automobilist. Dit gebeurde rond halfelf in de Sumatralaan, na afloop van het stadsfestival Bondgenoten. De verkeersregelaar moest op de motorkop springen om een aanrijding te voorkomen.

LEES OOK: Verkeersregelaar bijna geschept, meterslang meegenomen op motorkap

12.29

Veel schade bij botsing auto's in Geldrop

Twee automobilisten zijn zondagmiddag op elkaar gebotst op de kruising van de Laan der Vier Heemskinderen met de Adelaartlaan in Geldrop. Een vrouw is in een ambulance behandeld, maar hoeft niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. De schade aan de auto's is groot. Bij een van de auto’s hangt de deur eruit. De weg richting de bosrand werd na het ongeluk afgesloten. Dit veroorzaakte wat overlast.

Wachten op privacy instellingen...
De botsing vond plaats op de kruising van de Laan der Vier Heemskinderen met de Adelaartlaan in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De botsing vond plaats op de kruising van de Laan der Vier Heemskinderen met de Adelaartlaan in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
12.28

Caravan schaart op A27

Vanwege een geschaarde caravan werd de A27 van Gorinchem richting Breda zondagmiddag rond twaalf uur een tijd lang afgesloten bij Hank. Het ongeluk leidde rond halfeen tot een vijf kilometer lange file vanaf Werkendam. De vertraging bedroeg een halfuur. Het overige verkeer werd via de af- en toerit langs de plek van het ongeluk geleid.

12.01

Zwaargewonde man in Berlicum

Op de Veedijk in Berlicum is zondag een man zwaargewond geraakt. Hij werd gevonden langs het water van de Groote Wetering. Volgens mensen in de buurt zou het gaan om een mountainbiker. De man zou buiten bewustzijn geweest zijn, maar toen de hulpdiensten aankwamen was hij weer bij kennis. "Hij schreeuwde het uit van de pijn", laat een 112-correspondent weten. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Wat de man overkomen is, wordt onderzocht.

De zwaargewonde man is verzorgd en naar een ziekenhuis gebracht (foto: Bart Meesters).
De zwaargewonde man is verzorgd en naar een ziekenhuis gebracht (foto: Bart Meesters).
11.33

Steekpartij Bergeijk: man verdacht van poging tot doodslag of moord

De 51-jarige man die zaterdag werd aangehouden vanwege het neersteken van een andere man in een huis aan het Eykereind in Bergeijk wordt verdacht van poging tot doodslag of moord. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. De steekpartij vond rond zes uur 's avonds plaats, nadat een ruzie uit de hand was gelopen. Het 37-jarige slachtoffer liep meerdere steekwonden op en was zwaargewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man aangehouden na steekpartij in Bergeijk, één gewonde naar ziekenhuis

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
10.23

Vier arrestaties tijdens uitgaansnacht Breda

Vier mensen zijn zaterdagnacht gearresteerd in het uitgaanscentrum van Breda. Een 30-jarige Oosterhouter werd aangehouden omdat hij een andere stapper en een zogenoemde sfeerbeheerder geslagen zou hebben. Een 33-jarige Bredanaar zou een portier hebben mishandeld. Een 18-jarige man uit het Brabantse Rijswijk werd aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde en een 19-jarige man uit diezelfde plaats vanwege belediging.

10.09

Veel vertraging op N277

Het verkeer op de N277 van Ravenstein richting Kessel moet zondagochtend voor Deurne rekening houden met meer dan een uur vertraging. Wat hier is gebeurd, is de ANWB niet bekend. Rond elf uur stond er vier kilometer file vanaf De Rips.

08.19

Voetgangers overleden na aanrijding bij Loon op Zand

De voetgangers die zaterdagnacht werden aangereden door een automobilist op de Midden-Brabantweg bij Loon op Zand zijn overleden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. De slachtoffers zijn een 19-jarige man uit Waalwijk en een 20-jarige man uit Drunen.

LEES OOK: Voetgangers (19 en 20) overleden na aanrijding vlakbij bushalte

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Problemen op spoor vanwege wisselstoring

Tussen Breda en Roosendaal reden sinds halfzeven zondagochtend geen treinen vanwege een wisselstoring. Om halfelf 's ochtends waren de problemen verholpen. Tot die tijd reden er stopbussen tussen Roosendaal, Etten-Leur en Breda.

05.01

Gewonde bij steekpartij Eindhoven

Aan de Oude Stadsgracht in Eindhoven is zaterdagnacht iemand lichtgewond geraakt bij een steekpartij. Dat maakte de politie bekend op Twitter. Agenten hebben twee mensen aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht.

04.26

Auto in greppel in Oisterwijk

Een automobiliste is zaterdagnacht met haar auto in een droge sloot gereden in de Sportlaan in Oisterwijk. Dit gebeurde rond twee uur. Ze reed door nog onbekend oorzaak over een groenstrook en vervolgens ging het mis. De automobiliste is door ambulancemedewerkers onderzocht, maar ze hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Ze is door politieagenten naar huis gebracht.De auto van de vrouw is zwaar beschadigd en door een berger meegenomen.

03.56

Voetgangers aangereden op Midden-Brabantweg

Twee voetgangers zijn zaterdagavond aangereden door een automobilist op de Midden-Brabantweg - de N261 - bij Loon op Zand. Dit gebeurde vlakbij een bushalte. Na het ongeluk werden drie ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen.

LEES OOK: Automobilist rijdt voetgangers aan bij bushalte langs Midden-Brabantweg

Wachten op privacy instellingen...
23.47

Traumaheli opgeroepen vanwege bewusteloos iemand in Genderen

Verschillende hulpverleners werden zaterdagavond opgeroepen nadat op de Hoofdstraat in Genderen een bewusteloos iemand was gevonden naast een scooter. De ambulancemedewerkers kregen hulp van een zogenoemde trauma-arts die met de traumahelikopter naar Genderen was gekomen. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone