Voetbalclub Drunen rouwt na ongeluk waarbij jonge leden (19 en 20) omkwamen - Omroep Brabant
Video

Voetbalclub Drunen rouwt na ongeluk waarbij jonge leden (19 en 20) omkwamen

8 mei 2022 om 16:53 • Aangepast 9 mei 2022 om 16:41
nl
Voetbalvereniging RKDVC Drunen heeft zondag alle wedstrijden afgelast nadat twee van haar leden omkwamen bij een ongeval zaterdagnacht. Twee jongens van 19 en 20 jaar lieten het leven toen ze werden aangereden op de Midden-Brabantweg bij Loon op Zand. De jongens speelden samen in het vriendenteam RKDVC15. “Dit heeft een enorme impact”, vertelt een aangeslagen voorzitter Hans Brokx.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Zondagmorgen tien uur ontving hij een telefoontje met de bevestiging dat het om twee jongens van het vriendenteam gaat. “We zijn de grootste vereniging van Drunen, dus we vreesden al dat het om leden van de club zou gaan. Dit is hard aangekomen, ik kreeg er kippenvel van.”

"We hebben met elkaar gepraat, gehuild en alles wat aan emoties loskomt. Het moet nog volop bezinken."

De club komt meteen in de regelmodus en neemt contact op met de KNVB. Alle wedstrijden van de club worden afgelast, vlaggen gaan halfstok. Deze zondagmiddag organiseren ze een bijeenkomst voor alle spelers van het vriendenteam en hun ouders.

“Daar kom ik net vandaan. We hebben met elkaar gepraat, gehuild en alles wat aan emoties loskomt. Het moet nog volop bezinken.”

"We vinden het belangrijk dat de jongens hun verdriet met elkaar kunnen delen."

De club biedt de leden op allerlei manieren ondersteuning. Ze kunnen er terecht om samen te komen in ruimtes van de club. Slachtofferhulp en de vertrouwenspersoon van RKDVC staan voor ze klaar als ze daar behoefte aan hebben.

“We vinden het belangrijk dat de jongens hun verdriet met elkaar kunnen delen, dat ze met elkaar blijven praten en met hun ouders. Want er gaat bij iedereen van alles om, dit heeft op iedereen een enorme impact.” Het bestuur van de club heeft ook een condoleanceregister op de website geopend.

De aanrijding gebeurde zaterdagnacht rond halfeen, vlakbij een busstation. De twee jongens waren onderweg naar Tilburg en stapten bij de halte in Loon op Zand uit. Daar staken de jongens de weg over, waarna ze werden aangereden door een 23-jarige automobilist uit Tilburg. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone