Video

Binnen anderhalve minuut was Siebel-juwelier leeggeroofd door deze daders

9 mei 2022 om 18:15 • Aangepast 17 mei 2022 om 14:54
nl
Honderden ringen, horloges en andere sieraden. Dat was de buit voor vier daders die maandagnacht 28 februari een plofkraak pleegden op juwelierszaak Siebel op het outletcentre Rosada in Roosendaal. Binnen anderhalve minuut sloopten ze het interieur van de juwelierszaak en roofden zowat de hele zaak leeg. Bureau Brabant laat de plofkraak van begin tot eind zien.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Om op het terrein van Rosada te komen, ramden de overvallers rond vier uur met een rode Peugeot 107 een van de toegangspoorten. Daarna reden ze op twee scooters naar de juwelierszaak. De bestuurder van de auto sprong bij een van de scooterrijders achterop.

Bij de winkel werden explosieven geplaatst, waarmee op afstand de deuren uit de winkel werden geblazen. Drie daders gingen vervolgens met grote boodschappentassen de winkel in. Met hamers werden de vitrines compleet vernield, waarna de sieraden werden ingeladen in de tassen. De roof nam niet meer dan anderhalve minuut in beslag.

Daders op camerabeelden
Van de roof zijn ook camerabeelden van de winkel beschikbaar. Daarop zijn de vier gemaskerde daders te zien. Ze droegen oranje handschoenen, hadden mijnwerkerslampjes op hun hoofd en droegen, op één na, regenpakken. Na de roof gingen ze er op de twee scooters vandoor in de richting van Roosendaal.

De in Amsterdam gestolen auto lieten de daders achter bij Rosada. De auto was gestolen tussen 17 en 19 december op de Bos en Lommerweg, ter hoogte van de Lorreinenstraat. Het kenteken was eind februari eveneens in Amsterdam gestolen.

De politie vermoedt dat de daders uit Noord-Holland komen en hoopt dat ze worden herkend.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!