Willem II-fans leven tussen hoop en vrees in ontknoping degradatiestrijd - Omroep Brabant

Willem II-fans leven tussen hoop en vrees in ontknoping degradatiestrijd

12 mei om 16:29 • Aangepast vrijdag om 11:19
nl
Iedereen met een Willem II-hart beleeft spannende dagen. Zondag is de laatste speelronde van het seizoen en de club uit Tilburg is afhankelijk van resultaten bij andere wedstrijden om degradatie en zelfs de play-offs te ontlopen. Trouwe fan Theon Scholten merkt aan alles en iedereen dat de spanning om te snijden is: “Ik ken verschillende mensen die er slecht van slapen.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Zelf heeft de 55-jarige Willem II-fan in hart en nieren geen last van slapeloze nachten. Theon ging maanden geleden al uit van degradatie en had de hoop al opgegeven: "De afgelopen weken heb ik er juist wat meer hoop op gekregen."

Toch weet Theon al dat de komende dagen zijn zenuwen steeds verder zullen oplopen: "Zondagochtend ga ik een stukje fietsen om het een beetje los te maken. Daarna ruim op tijd richting het stadion. Meer kan ik er niet aan doen."

"Ik denk dat één van die ploegen niet gaat winnen, waardoor we kunnen ontsnappen."

Tijdens zijn werk donderdag denkt Theon bijna de hele dag aan de ontknoping zondag. Winst is het enige dat telt in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. "We moeten eerst zelf gewoon winnen, zo simpel is het. Daarna kunnen we pas kijken naar de rest."

Veel Tilburgse ogen zullen tijdens de slotronde van het Eredivisieseizoen gericht zijn op de duels van Fortuna en Sparta. Als beide ploegen punten verspelen, kan Willem II zelfs nog de play-offs ontlopen. Theon heeft goede hoop: "Ik denk dat één van die ploegen niet gaat winnen waardoor we kunnen ontsnappen."

"Tien weken geleden gaf ik ze tien procent kans om erin te blijven."

Het feit dat Willem II überhaupt nog in leven is, had Theon nooit verwacht. De vechtersmentaliteit had al veel eerder in het elftal gemoeten, vindt hij. "Tien weken geleden gaf ik ze tien procent kans om erin te blijven. Dat is de afgelopen weken wel omhoog gegaan naar veertig."

LEES OOK:

Willem II mag na gelijkspel bij Cambuur nog altijd hopen op handhaving

Hoop en vertrouwen, dat zijn nu de sleutelwoorden in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.