Extra opvangplekken voor gevluchte Oekraïners in Brabant-Zuidoost - Omroep Brabant

Extra opvangplekken voor gevluchte Oekraïners in Brabant-Zuidoost

donderdag om 18:00 • Aangepast vrijdag om 17:35
nl
Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost moet maximaal duizend extra opvangplekken regelen voor gevluchte Oekraïners. Die komen bovenop de tweeduizend opvangplekken die de veiligheidsregio begin juni verwacht klaar te hebben. Ook in de andere veiligheidsregio's moeten extra opvangplekken komen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Begin maart kregen alle veiligheidsregio's in Brabant te horen dat ze in hun gebied tweeduizend gevluchte Oekraïners moeten opvangen: duizend binnen twee weken en duizend op middellange termijn. Zuidoost-Brabant verwacht al die tweeduizend plekken begin juni dus klaar te hebben.

Volgens de veiligheidsregio koos ze vanaf het begin voor een 'zo humaan mogelijke opvang' van de Oekraïners. Dit betekent dat er genoeg privacy is, door bijvoorbeeld ruimtes waarin mensen zich terug kunnen trekken.

Niet van locatie naar locatie
"Het zijn ook allemaal locaties waar de vluchtelingen langere tijd kunnen blijven (zes maanden of langer), waardoor we ze niet van locatie naar locatie hoeven te brengen. Ze kunnen op onze locaties tot rust komen met hun eventuele familieleden", laat de veiligheidsregio weten.

Zo koos de regio er bewust voor om geen gebruik te maken van grote sporthallen als opvanglocatie. Dan hadden de Oekraïners namelijk al snel na aankomst weer moeten verplaatsen naar een andere plek. "Een zo humaan mogelijke opvang betekende dat we misschien wat minder snel waren met de opvang. Maar het voordeel is nu dat vluchtelingen kunnen blijven wonen waar ze zijn geplaatst. Daarnaast hoeven we niet met grote crisisnoodopvanglocaties te werken."

LEES OOK:

Dit zijn de opvangplekken voor gevluchte Oekraïners in Brabant

Dave kan niet meer stoppen met het helpen van Oekraïense vluchtelingen

Jackeline nam Oekraïense vluchteling in huis: 'Nu is het tijd om te gaan'

Eerste Oekraïners vinden veilig rustpunt in noodopvang in Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone