112-nieuws: woonboot brandt helemaal uit • ongeluk met vrachtwagen op A2 - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: woonboot brandt helemaal uit • ongeluk met vrachtwagen op A2

16 mei om 18:47 • Aangepast 25 mei om 10:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.22

Verwarde man veroorzaakt wateroverlast in Uden

Wateroverlast aan de Abdijlaan in Uden maandagavond, bleek te zijn veroorzaakt door een 31-jarige bewoner van een appartementencomplex aan deze straat. Het water stroomde langs de gevel van de eerste verdieping naar beneden, meldt Dtv Nieuws.

De man bleek verward en was een gevaar voor zichzelf, meldt de politie. Zo had hij met opzet een gaslek geforceerd. Twee woningen moesten daardoor tijdelijk worden ontruimd.

De verwarde man is uit zijn woning gehaald, hij had zichzelf verwond. Na een bezoek aan het ziekenhuis wordt hij overgedragen aan een zorginstantie.

Wachten op privacy instellingen...
21.45

Jongen valt in betonnen rioolbak

Penibele momenten voor een jongen uit Raamsdonksveer. Hij was op de rand van een betonnen rioolbak geklommen en erin gevallen. De brandweer moest hem eruit helpen. De jongen raakte niet gewond bij zijn actie.

LEES OOK: Jongen valt in betonnen rioolbak en kan er niet meer uit

20.03

Prullenbak als nestkastje

Het is niet alleen maar kommer en kwel wat ze bij de dierenpolitie tegenkomen. De afdeling Oost-Brabant deelt op Twitter een foto van een prullenbak die als nestkastje wordt gebruikt. Het bedrijf waar de bak voor staat, heeft er een waarschuwing opgehangen om het jonge ouderpaar te beschermen.

Wachten op privacy instellingen...
18.41

Brand op een woonboot in Den Bosch

Op een woonboot in het centrum van Den Bosch heeft maandagmiddag een brand gewoed. Dat was aan de Brede Haven. De boot is van binnen helemaal uitgebrand, de woonboot zat helemaal dicht toen de brand uitbrak. Dat was een geluk bij een ongeluk zegt de 112-correspondent, daardoor doofde het vuur vanzelf, anders was wellicht de hele boot in vlammen opgegaan.

Er raakte niemand bij de brand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
17.32

Even schrikken: jas in het water en fiets langs de kant in Eindhoven

Het was een griezelig gezicht langs de Dommel in Eindhoven. Politie, brandweer en handhaving rukten uit naar de Stratumsedijk toen daar een fiets langs de kant van het water werd gevonden en een jas die in het water dreef.

Maar het bleek gelukkig loos alarm: er bleek geen persoon bij de jas in het water te liggen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
16.49

Vrouw ernstig gewond bij botsing tegen boom

Een vrouw is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing tegen een boom in Dorst. De auto kwam op de zijkant terecht. De brandweer moest de vrouw uit de wagen bevrijden.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.52

A67 ligt bezaaid met glas

De A67 tussen Someren en Geldrop in de richting van Eindhoven ligt bezaaid met glas. Het is verloren lading die op de weg terecht is gekomen.

Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid, terwijl de weg weer schoon wordt geveegd, meldt Rijkswaterstaat.

15.35

Man rijdt onder invloed van drugs een weiland in

Een 25-jarige man is maandagochtend vroeg met zijn auto een weiland ingereden. Hij reedt over een rotonde en in plaats van de weg te vervolgen kwam hij op het grasland tot stilstand.

Hij zei tegen de politie dat hij geen rijbewijs had en toen er een drugstest werd afgenomen bleek hij cannabis en amfetamine te hebben gebruikt.

14.55

Politie zoekt stafford en baasje nadat hond iemand bijt

Een grote hond , een stafford, heeft maandag in Bergen op Zoom iemand gebeten. Een woordvoerder van de politie weet niet hoe het slachtoffer eraan toe is. Ook is nog niet bekend of het gaat om een man of een vrouw. De politie is in de omgeving van De Plaat op zoek naar de hond en zijn baasje. Er is een Burgernetbericht verspreid:

14.00

UPDATE: de A2 bij Empel is weer vrij nadat daar eerder een ongeluk met een vrachtwagen gebeurde

13.15

Ongeluk met vrachtwagen zorgt voor vertraging op A2

Op de A2 bij knooppunt Empel in de richting van Utrecht naar Den Bosch moet je rond kwart over een vanmiddag rekening houden met een half uur vertraging. Er is een ongeluk gebeurd waarbij een vrachtwagen betrokken is. De rechterrijstrook is dicht, zo meldt de ANWB. Het is niet dudielijk wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn.

Wachten op privacy instellingen...
13.00

Zoekactie naar man met mogelijk een vuurwapen in Etten-Leur

De politie is in Etten-Leur op zoek naar een man die mogelijk een vuurwapen op zak heeft. Rond kwart voor twaalf vanochtend kregen twee automobilisten ruzie ter hoogte van de Parklaan. De een zou de ander daarbij hebben bedreigd met een vuurwapen. De politie is nu in de omgeving van de Parklaan op zoek naar die man, laat een woordvoerder weten.

11.00

Automobilist die doorreed na ongeluk met wielrenners meldt zich bij politie

De bestuurder van de auto die zondagochtend betrokken was bij een ongeluk in Bavel waarbij twee wielrenners vielen, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een man van 20 jaar uit Bavel. Of hij de groep wielrenners bewust afsneed, is volgens de politie nog niet duidelijk. Ook staat nog niet onomstotelijk vast dat hij iets merkte van de valpartij. Hij wordt wel gezien als verdachte, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

LEES OOK: Wielrenners gewond bij ongeluk Bavel, politie weet wie automobilist is

09.30

Kinderen gewond bij ongeluk op beruchte kruising

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een auto zijn vanochtend in Gilze volgens een 112-correspondent twee jonge kinderen gewond geraakt. Zij zaten in de auto. Het ongeluk gebeurde iets na half negen op de kruising van de Langenbergseweg met de Tilburgsebaan. Op dezelfde kruising gebeurde vorige week een ongeluk waarbij een vrachtwagenchauffeur om het leven kwam. Hoe het ongeluk vanochtend kon gebeuren, is niet duidelijk.

LEES OOK: Man (29) overleden na vrachtwagenbotsing, andere chauffeur (25) opgepakt

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
03.00

Brand op de Strabrechtse Heide onder controle

Afgelopen nacht heeft op de Strabrechtse Heide bij Heeze een brand gewoed. Volgens een woordvoerder ging het om een oppervlakte van ongeveer honderd vierkante meter. De brandweer zette twee blusvoertuigen en twee watertanks in om het vuur te bestrijden. De wind stond in de richting van Heeze. Inwoners kregen het advies om uit de rook te blijven. De brand is onder controle en alle eenheden van de brandweer zijn weer op de kazerne.

01.15

Man valt met fiets van trap

Een man is zondagnacht in Tilburg met zijn fiets van een trap gevallen en is daarbij gewond geraakt. Dat gebeurde rond kwart over een. De man wilde met zijn fiets de trap bij het viaduct aan de Ringbaan-West nemen om naar de Alleenhoudersstraat te gaan. Op de trap ging het mis en kwam de man ten val. Het slachtoffer werd per toeval gevonden, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat is onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
00.45

Gewonde bij botsing op de A17 bij Klundert

Op de A17 bij Klundert zijn zondag rond middernacht twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een van de bestuurders raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist is door de politie mee naar het bureau genomen. De reden daarvan is onduidelijk. Na de botsing lagen de brokstukken van de twee auto's verspreid over de weg. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
22.20

'Gewapende vrouw' zorgt voor tumult op EIndhoven Centraal

Reizigers op station Eindhoven Centraal alarmeerden zondagavond de politie toen ze bij een andere reiziger een vuurwapen dachten te zien. De vrouw die het vuurwapen bij zich zou dragen, bevond zich samen met een man bij de kluisjes aan de voorzijde van het station. Er kwamen behoorlijk wat agenten op de melding af. De vrouw werd staande gehouden, maar na het controleren van koffers, tassen, en alle kluisjes werd geen vuurwapen gevonden. De verdachte kon uiteindelijk onder begeleiding van de de handhaving van de NS alsnog op de trein stappen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.40

Lamborghini in puin

Op de snelweg A16 tussen het knooppunt Galder en Hazeldonk is de bestuurder van een Lamborghini Gallardo achterop een andere auto gereden. De oranje bolide liep enorme schade op aan de voorkant. Voor zover bekend vielen er geen gewonden. Nieuw werd dit type auto voor een prijs van 150.000 tot 200.000 euro verkocht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone