Boksster Chelsey Heijen bij beste acht op WK - Omroep Brabant

Boksster Chelsey Heijen bij beste acht op WK

16 mei om 09:15 • Aangepast 25 mei om 11:14
nl
Boksster Chelsey Heijnen uit Roosendaal heeft zich bij de wereldkampioenschappen in Istanboel geplaatst bij de beste acht. Daarmee heeft ze de zo begeerde A-status van NOC*NSF veroverd. Die status is belangrijk vanwege de financiële ondersteuning richting de Olympische Spelen over twee jaar. “Het toernooi is geslaagd, die A-status maakt alles zoveel makkelijker.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Heijnen bereikte de kwartfinale in de klasse tot 63 kilogram door twee partijen in twee minuten te winnen. Zondag moest de Senegalese Mariatou Diallo al snel opgeven. Woensdag won Heijen ook zo snel van de Boliviaanse Maria Eugenia Ortega.

“Het waren twee voor mijn onbekende bokssters. Je zou ze dan kunnen onderschatten, maar dat heb ik niet gedaan. Maar dat het zo snel ging had ik niet verwacht.”

Maandagavond staat Heijen alweer in de ring voor een plek bij de laatste vier. Ze bokst tegen een Italiaanse die ze wel kent, zei ze tegen de NOS. “In de voorbereiding op het WK heb ik nog met haar getraind. Het was gewoon nodig om op WK-niveau te komen.”

LEES OOK:

Boksster Chelsey Heijnen wint haar eerste WK-duel binnen twee minuten

Bokster Chelsey Heijnen wil op WK aansluiting bij wereldtop

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone