Video

Overleden Lucas (20) was op TikTok en in het café waar hij werkte geliefd

18 mei 2022 om 13:31 • Aangepast 30 mei 2022 om 11:57
nl
Wat begon als een gezellige terrasavond met collega's van Café Lalalaa in Den Bosch, mondde uit in een tragische scooterongeluk waarbij Lucas Cornelissen om het leven kwam. De 20-jarige Vlijmenaar zal niet alleen worden gemist door familie en vrienden. Ook op TikTok, waar hij maar liefst 160.000 volgers heeft, reageren veel mensen geschokt.
Profielfoto van Joris van DuinProfielfoto van René van Hoof
Geschreven door
Joris van Duin & René van Hoof

Sinds enige tijd werkte Cornelissen bij Café Lalalaa in Den Bosch. "Een fijne, spontane gast. En een tikkeltje ADHD." Zo omschrijft eigenaar Marcel van Zwam de horecakracht.

"Vanochtend belde de zus van Lucas me, dat hij is overleden. Het is alsof ik een harde klap kreeg. We hebben allemaal het gevoel dat hij zo weer komt binnenlopen. Hij was een hele fijne collega", zegt Van Zwam.

"We hebben nog geappt en gebeld of hij goed thuis was gekomen, maar hij reageerde niet."

Dinsdagavond zag hij Cornelissen nog. Personeel zat samen op het Lalalaa-terras in de Bossche binnenstad. Daarna gingen ze naar een andere kroeg. "Het was heel erg gezellig", zeggen twee oud-collega's uit Vught. "We hebben nog geappt en gebeld of hij goed thuis was gekomen, maar hij reageerde niet."

Niet alleen in het café waar Cornelissen werkte, was hij geliefd. Op TikTok gooiden zijn droge en humoristische filmpjes hoge ogen bij meer dan 154.000 volgers. Dit was voor zijn overlijden. Nadat hij stierf kreeg Cornelissen er 6.000 volgers bij. Sinds 2020 plaatste hij honderden filmpjes op het sociale medium, die per keer tienduizenden en soms wel honderdduizenden keren zijn bekeken.

"Rust zacht maat, bedankt voor de leuke tijd."

Niet verwonderlijk dus dat ook op TikTok condeleances binnenstromen. "Nieuwe ster erbij boven. Heel veel sterkte voor de familie", schrijft iemand. "Rust zacht maat, bedankt voor de leuke tijd", plaatst een ander.

Cornelissen reed in de nacht van dinsdag op woensdag om nog onbekende reden op een scooter De Dommel in Den Bosch in. Hoe dat kwam, is niet bekend. Een duikteam van de brandweer haalde hem en zijn scooter uit het water. Hij leefde niet meer.

Op de plek van het ongeluk leggen kennissen en vrienden deze woensdagmiddag bloemen neer. Twee jonge vrouwen huilen en houden elkaar vast. Ook Lalalaa-eigenaar Van Zwam is deze ochtend bij De Dommel wezen kijken. "Vanavond komt al het personeel samen om erover te praten. Het is niet te bevatten."

Beelden die gemaakt zijn na het ongeluk:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!