Volle tribunes verwacht bij de afscheidswedstrijd van Matt en Pepijn - Omroep Brabant

Volle tribunes verwacht bij de afscheidswedstrijd van Matt en Pepijn

19 mei om 08:00 • Aangepast 30 mei om 12:37
nl
RKDVC rekent op misschien wel duizend toeschouwers bij de definitief laatste wedstrijd aanstaande zondag, van het 15e elftal van deze Drunense voetbalvereniging. Het is het team van Matt de Roij en Pepijn Pijnenborg, die onlangs verongelukten in Loon op Zand. RKDVC wil er een waardig afscheidsduel van maken, compleet met speciale shirts en een erehaag.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Aanvankelijk leefde er bij de Drunense voetbalclub het plan om als tegenstander een speciale ploeg te vormen. Uiteindelijk is het Baardwijk 6 geworden, het team dat voor deze competitiewedstrijd al te gast zou zijn.

Verkeersregelaars voor extra drukte
Het bestuur van RKDVC vraagt vanwege de verwachte toeloop mensen bij voorkeur te voet of met de fiets naar het sportpark aan de Sportlaan te komen. Voor de zekerheid is al extra parkeerruimte gereserveerd voor clubleden of anderen die voor de auto kiezen. In overleg met de gemeente Heusden, waar Drunen onder valt, worden verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.

Het ongeluk waarbij Matt (19) en Pepijn (20) om het leven kwamen, gebeurde zaterdagnacht 8 mei. Bij het oversteken van de Midden-Brabantweg in Loon op Zand werd het tweetal aangereden door een auto. Eind vorige week waren hun drukbezochte uitvaarten. Afgelopen maandag lagen er nog tientallen bloemstukken op de plek langs de weg waar het tweetal overleed.

Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx

Speciale shirts
RKDVC-voorzitter Hans Brokx zal voor aanvang van de afscheidswedstrijd op het veld een toespraak houden. Na een minuut stilte zal het duel om twee uur worden afgetrapt. De spelers van de thuisclub zullen speciale shirts dragen. Met op de rug de namen van hun twee overleden ploeggenoten en een infinity teken (een liggende 8 als symbool voor de eeuwigheid) en op de voorzijde de tekst ‘rust zacht’.

RKDVC 15 hoopt dat zoveel mogelijk clubgenoten hun DVC-sjaal laten zien wanneer de twee elftallen het veld betreden. Een aantal seniorenteams van de Drunense vereniging zal een erehaag vormen.

'Doorgaan past bij deze jongens'
Later op de dag zal er een barbecue plaatsvinden die al langer voor deze zondag als afsluiting van het seizoen voor alle senioren van RKDVC was gepland. In overleg met de familie, spelers van RKDVC 15 en ouders is besloten die door te laten gaan. “Omdat het ook past bij deze jongens”, zo benadrukt het bestuur.

RKDVC 15 zou na zondag nog drie duels moeten spelen, maar die zijn volgens Brokx na overleg met de KNVB geschrapt. De tegenstanders zijn tot reglementaire winnaar uitgeroepen.

LEES OOK:

Tientallen bloemstukken op de plek waar Pepijn en Matt om het leven kwamen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone