NAC-supporters beleven overname van hun club als Bevrijdingsdag - Omroep Brabant

NAC-supporters beleven overname van hun club als Bevrijdingsdag

21 mei om 10:27 • Aangepast 30 mei om 13:55
nl
De supporters van NAC zijn erg blij met de overname van hun club, zo blijkt uit de vele reacties op social media. Vrijdag werd definitief bekend dat het lokale consortium NAC=Breda de aandelen voor 7 miljoen euro overneemt van de huidige eigenaren. Ook de verschillende supportersgeledingen reageren uitermate positief.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Het overameproces van NAC duurde uiteindelijk tien lange maanden en zorgde voor een splijtzwam binnen de club en de supporters. Maar met het ja-woord van de Raad van Commissarissen kan er eindelijk begonnen worden aan de herstart van de roemruchte, maar afgegleden voetbalclub uit Breda.

"Het is een soort van NAC Bevrijdingsdag en ik ben heel blij", zegt Thijs Kroezen, voorzitter van fanwebsite B-Side Rats. "Door de acties van de vorige aandeelhouders, bepaalde individuen en de Raad van Commissarissen zijn groepen tegen elkaar opgezet en dat is niet goed geweest. De soap duurde 334 dagen en de supporters hunkerden naar het omslagpunt. Dat is er nu en er kan weer op een positieve manier aan de club gewerkt worden."

Wachten op privacy instellingen...

Ook Martijn Koks van supportersgroep Breda Loco's hangt de vlag uit. "Ik ben trots dat we buitenlandse investeringsmaatschappijen buiten de deur hebben gehouden", zo zegt hij. "Het is mooi dat er lokale Bredanaars zijn opgestaan om de aandelen te kopen. Ik geloof ook echt dat hun plan, de aandelen terug naar de club, kan werken."

"Alles valt en staat met wat er straks op het veld staat en hoe de communicatie verloopt, maar dit zou weleens als vliegwiel kunnen werken", zo vervolgt Koks. "NAC is een slapende reus die moet ontwaken. Het zal sponsors aantrekken en de trouwe achterban gaat ook weer achter de club staan. Het kan iets moois opleveren."

Wachten op privacy instellingen...

Deze hoop is ook aanwezig bij de Clubraad van NAC. Namens secretaris Hugo Stam laten zij weten verheugd en opgelucht te zijn met de doorbraak.

"Het geduld van de NAC-supporter is de laatste jaren op de proef gesteld, met als dieptepunt afgelopen seizoen. Vanaf dit moment kunnen we weer vooruit kijken en weer eens stappen gaan zetten in de goede richting. Belangrijk daarin is ook dat supporters begrip hebben dat een grote schoonmaak tijd kost", aldus Stam.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone