Video

Vakantiepark Beekse Bergen krijgt een nieuwe naam

24 mei 2022 om 05:00 • Aangepast 2 juni 2022 om 15:19
nl
Nog geen jaar geleden brandde het centrumgebouw van vakantiepark de Beekse Bergen af. Nu staat er een compleet nieuw gebouw inclusief zwembad, restaurant, supermarkt en snackbar. Donderdag 2 juni wordt het gebouw geopend en krijgt ook het vakantiepark een nieuwe naam: Lake Resort.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Niet alleen het centrumgebouw is compleet vernieuwd, ook het voormalige vakantiepark heeft een nieuwe uitstraling gekregen. "Het is vooral luxer geworden", zegt woordvoerder Linda Engels van de Beekse Bergen. "De afgelopen maanden zijn er nieuwe 'cabins' oftewel huisjes en safaritenten geplaatst."

"Eigenlijk moet alles beter worden dan het was."

Het hele voormalige vakantiepark aan het meer heeft een opknapbeurt gehad. "Sanitairgebouwen zijn aangepakt en recreatiewoningen zijn opnieuw ingericht. De bedoeling is om het hele park naar een hoger plan te tillen", legt woordvoerder Engels uit. "Eigenlijk is alles beter geworden dan het was, vandaar ook de naamsverandering naar Lake Resort. Dat klinkt luxer en we hadden al ons Safari Resort met een hoge standaard."

"Het is voor de Beekse Bergen wel een moment, deze naamsverandering", zegt Engels. "Er is hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren en we geven ons park een nieuwe naam die daar recht aan doet. Het is dan spannend of het publiek dat dan ook waardeert."

Het nieuwe gebouw is niet vanaf de hoofdentree van het Safaripark te zien. "Je moet dan eerst een eindje doorrijden naar de achterkant van het meer. Daar stond het afgebrande gebouw ook."

Het nieuwe centrumgebouw en het Lake Resort zijn in de sfeer van Ewe, een Afrikaanse stam, gebouwd. Dat zie je terug in de kleurkeuzes, bouwstijl, patronen en materiaalgebruik. Het nieuwe centrumgebouw heeft de naam Ganvie Village gekregen. Ganvie is een belangrijke plek voor deze stam in Benin, een land in West-Afrika. Alle huizen staan hier op palen aan een meer.

Het complete gebouw brandde in juni af.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!