Politie bekogeld met stenen na voetbalwedstrijd: twee aanhoudingen - Omroep Brabant

Politie bekogeld met stenen na voetbalwedstrijd: twee aanhoudingen

25 mei om 15:14 • Aangepast 2 juni om 15:39
nl
De politie heeft twee verdachten opgepakt voor de rellen die ontstonden na de wedstrijd Helmond Sport - FC Den Bosch. Het gaat om een 22-jarige verdachte uit Rosmalen en een 35-jarige inwoner van Den Bosch. Bij de rellen werden agenten bekogeld met vuurwerk, stenen en blikken drank.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De wedstrijd op vrijdag 6 mei eindigde in een 1-1 gelijkspel. Toen de wedstrijd was afgelopen, zochten supporters de confrontatie met elkaar op. Er ontstond volgens de politie een agressieve en dreigende situatie. "Door een forse inzet van agenten die in linie tussen de supporters stonden, lukte het om de situatie onder controle te krijgen", schrijft de politie.

De supporters zochten vervolgens de confrontatie met de politie. Er werd met straatstenen, vuurwerk en blikken drank gegooid naar agenten. Supporters gebruikten ook broekriemen om agenten en politiehonden te slaan. Van zes politiewagens zijn ramen ingegooid.

'Grote impact'
"Vanzelfsprekend heeft dit geweld veel impact gehad op de betrokken collega’s", laat de politie weten. Enkele agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

Dankzij camerabeelden konden woensdag de eerste relschoppers worden opgepakt. Beelden van bodycams van agenten worden ook nog onderzocht. Mogelijk worden later nog meer mensen aangehouden.

Mocht het onderzoek niet leiden tot meer verdachten, dan overweegt de politie om beelden van de relschoppers openbaar te maken. "Wil je voorkomen dat jij hierop herkenbaar te zien bent? Meld je dan nu bij de politie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone