Noodopvang voor 150 asielzoekers in de regio Brabant-Noord

1 juni 2022 om 09:41 • Aangepast 8 juni 2022 om 16:11
nl
Veiligheidsregio Brabant-Noord is komende maand aan de beurt om crisisnoodopvang te verzorgen voor 150 asielzoekers. Verschillende regio's moeten komende tijd opvang regelen, om te voorkomen dat er weer mensen in stoelen op de gang moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio komen in die twee weken dus asielzoekers die eigenlijk in Ter Apel zouden worden opgevangen. Daarna gaan ze naar een grotere opvangplek, waar ze langer kunnen blijven. "Dat is niet in onze regio. Wij zorgen puur voor de noodopvang, omdat Ter Apel overvol zit."

De Veiligheidsregio moet de crisisnoodopvang van 29 juni tot 12 juli klaar hebben staan. "Op dit moment zijn wij in gesprek met een mogelijke gemeente waar dit zou plaats kunnen vinden en treffen we de eerste voorbereidende acties." Waar de asielzoekers precies terecht komen, is nog niet bekend.

Eerste lichting
Verschillende regio's in het land moeten crisisnoodopvang gaan regelen voor asielzoekers, om de druk op Ter Apel te verlichten. De eerste lichting is Amsterdam-Amstelland, Groningen, Zeeland en Friesland. In de tweede helft van juni is de beurt aan vier andere Veiligheidsregio's. Een daarvan is dus Brabant-Noord. Welke drie andere regio's zijn aangewezen, is nog niet bekend.

De verdeling zou in ieder geval voor de komende twaalf weken voldoende opvangcapaciteit moeten opleveren om te voorkomen dat er weer mensen in stoelen op de gang van het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten slapen, zoals de afgelopen tijd meerdere keren het geval was.

LEES OOK:

Roosendaal haalt asielzoekers op in Ter Apel: 'Wij hebben bussen genoeg'

Extra opvang van asielzoekers in Oirschot, zo ziet dat eruit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.