Als je kind haar zus doodt: 'Ik ben in één keer twee pareltjes verloren'

1 juni 2022 om 13:31 • Aangepast 8 juni 2022 om 16:31
nl
Tijdens de rechtszaak tegen Bouchra D. (21) die eerder bekende dat ze in vorig jaar in Den Bosch haar 20-jarige zus Anouk met 88 messteken om het leven had gebracht, kwamen woensdag ook de familieleden van de twee zussen aan het woord. Vader, moeder en een derde zus vertellen in wat voor onmogelijke situatie ze zitten, als je ene kind het andere kind heeft gedood.
Profielfoto van Tonnie VossenProfielfoto van Rik Claessen
Geschreven door
Tonnie Vossen & Rik Claessen

Ze is nooit in tweestrijd geweest, zegt de moeder. "Ik ben in een keer twee pareltjes verloren, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn Bouchra weer terug zal komen in de maatschappij. Ondanks onze gebroken harten willen we weer plaatsmaken voor haar."

"Ik kon haar niet beschermen tegen haar zus."

Haar woorden staan in schril contrast met de verklaring van de vader van Anouk. "Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds in shock. Ik heb Anouk als vader tegen veel kunnen beschermen, maar niet tegen haar zus."

Wat het onderzoek in het Pieter Baan Centrum ook over Bouchra zal uitwijzen: de vader gelooft niet dat er psychisch iets aan de hand is met haar. "Ik heb nooit iets aan haar gemerkt." Zijn woorden zijn dan ook hard: "Het mag niet zo zijn dat Bouchra over enige tijd weer in de maatschappij rond zal lopen. Er is geen straf te hoog voor deze laffe duivelse daad."

"Het is een spagaat: rouwen om Anouk en er zijn voor Bouchra."

De zus van Bouchra en Anouk komt als laatste aan het woord. "Ik heb veel gevoelens, maar vooral leegte." Ze benadrukt in haar verklaring de onmogelijke situatie waarin ze zich nu bevindt. "Het is een spagaat voor mij: het rouwen om Anouk én er zijn voor Bouchra."

Ook zij geeft Bouchra niet direct de schuld, maar haar psychose. "Dat betekent niet dat ik niet boos ben op Bouchra. Met z'n drieën waren we zes handen op één buik. Haar geest heeft haar in de steek gelaten."

Ze sluit in tranen af: "Ik houd van jullie."

LEES OOK: Anouk werd met 88 steekwonden gedood door haar zus, die 'stemmen hoorde'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!