Jongen (17) uit Oirschot opgepakt na 'heftige dreigmail' naar scholieren

5 juni 2022 om 20:47 • Aangepast 7 juni 2022 om 11:18
nl
Een jongen van zeventien uit Oirschot is opgepakt, omdat hij begin deze week een dreigmail heeft gestuurd naar scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven. Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren, zo laat de politie weten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een aantal leerlingen van de scholengemeenschap kreeg dinsdagavond een heftige dreigmail. Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente besloot de school de deuren op donderdag 2 en vrijdag 3 juni te sluiten.

Uit het onderzoek kwam een 17-jarige jongen uit Oirschot als verdachte naar voren. Hij is zaterdag aangehouden en zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek naar de bedreiging is nog niet klaar.

Het is niet bekend of de jongen uit Oirschot op de school in Bilthoven zit of dat er iets anders speelt. De politie wil daar niks over zeggen.

Nu er een verdachte is opgepakt, is er volgens de politie geen sprake meer van een dreigende situatie voor de school. Dit betekent dat de school dinsdag weer open gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!