112-nieuws: cultuurfabriek ontruimd vanwege rook • schuur in vlammen op - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: cultuurfabriek ontruimd vanwege rook • schuur in vlammen op

13 juni 2022 om 11:08 • Aangepast 21 juni 2022 om 12:35
nl
In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Einde liveblog

Dit liveblog is gesloten. Tot morgen!

21.21

Cultuurfabriek korte tijd ontruimd

De Cultuurfabriek, een pand met meerdere culturele bedrijven in Veghel is maandagavond korte tijd ontruimd geweest. Bij het smelten van een kaars was rook vrijgekomen waardoor het alarm afging. De brandweer kwam ter plaatste en ventileerde de ruimte, waarna iedereen weer naar binnen kon.

19.32

Schuur in vlammen op in Heusden

Aan de van Schuppenstraat in Nieuwkuijk is maandagavond een schuurtje in vlammen opgegaan. De vlammen sloegen metershoog boven het schuurtje uit. Naastgelegen panden bleven gespaard, het schuurtje kan als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
17.52

A58 deels afgesloten bij Oirschot

Weggebruikers op de A58 richting Eindhoven moesten maandag in de spits rekening houden met vertraging. Door een ongeluk was de rechterrijstrook dicht. De vertraging liep op tot een uur, verkeer werd omgeleid vanaf knooppunt De Baars.

Rond halfzeven meldde Rijkswaterstaat dat de vertraging weer afnam.

Wachten op privacy instellingen...
16.59

Vier auto's uitgebrand bij garagebedrijf

Bij een autobedrijf aan de Palmbosstraat in Zundert zijn vanmiddag vier auto's afgebrand. Ze waren opgeladen door een transporteur, toen een of meerdere auto's op de vrachtwagen begonnen te branden. De oorzaak daarvan is onbekend.

Wachten op privacy instellingen...
16.17

Hennepkwekerij ontdekt in Drunen

In een woning aan De Ganger in Drunen werden maandag ruim 150 hennepplanten aangetroffen. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. "Het is ontzettend belangrijk dat inwoners en ondernemers melding maken van verdachte situaties. Liever een aantal melding teveel dan één te weinig", aldus burgemeester Willemijn van Hees.

Foto: gemeente Drunen.
Foto: gemeente Drunen.
14.43

Vier auto's uitgebrand in Zundert

Bij een autobedrijf Schrauwen aan de Palmbosstraat in Zundert zijn vier auto's uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
14.22

Zaak drugsdumping opgelost, denkt politie

De politie denkt de zaak rondom een drugsdumping aan de Heereweg in Ossendrecht te hebben opgelost. Vorig jaar werden daar vaten met synthetisch drugsafval gedumpt. De schade aan de natuur was goed voor tienduizenden euro's. Maandagochtend werd een 32-jarige man uit Breda aangehouden als verdachte. Hij zit vast en wordt nog gehoord. Eerder werd al een 26-jarige man uit Zevenbergen opgepakt.

LEES OOK: Tweede verdachte aangehouden voor drugsdumping, zaak mogelijk opgelost

12.51

Tilburger aangehouden na vondst wapen en geld

Een 31-jarige man uit Tilburg is zondagavond in de wijk Korvel aangehouden. Na een tip vond de politie in zijn huis onder meer een vuurwapen, tienduizend euro aan contanten, een hoeveelheid softdrugs en luxe sieraden.

LEES OOK: 10.000 euro, vuurwapen en softdrugs gevonden in huis in Tilburg

12.15

Gevel verwoest van winkel in Oss

De gevel van de winkel Jeans Centre in de Heuvelstraat in Oss is maandagochtend beschadigd geraakt. De brand is vermoedelijk ontstaan bij het wegbranden van onkruid. Het vuur zou onder de gevel zijn geraakt.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
12.00

Boetes bij controle Steenbergse Vliet

Bij een controle op de Steenbergse Vliet in Steenbergen zijn bij een controle meerdere boetes uitgedeeld. Aan de controle namen de politie, Staatsbosbeheer en de gemeente deel. De controle is ingezet na klachten van omwonenden over het varen met te hoge snelheid, afval achterlaten en illegaal vissen.

Boetes werden uitgedeeld voor:

• Geen vaarbewijs (2x)

• Ontbreken van een vispas (3x)

• Een fuik met een illegaal gevangen kreeft

• Achterlaten van afval

• Te hard varen

11.02

Auto en veegwagen verwoest door brand

Een veegwagen en een auto zijn door een brand verwoest. Dat gebeurde aan de Saturnusstraat in Asten. De veegwagen was bezig met werkzaamheden toen er brand uitbraak. De brand is overgeslagen naar een auto die ernaast stond. De brandweer heeft beide voertuigen geblust.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
10.37

Gaslek in centrum van Oss

Aan de Heuvel in Oss is een gaslek ontstaan, bij glasvezelwerkzaamheden. De brandweer was aanwezig en heeft een noodreparatie verricht. De zaak is inmiddels overgedragen aan netbeheerder Enexis. Die hebben de leiding gerepareerd. Maandagochtend waren de meeste winkels in de binnenstad nog dicht en was het niet druk in het centrum van Oss.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
10.05

Fietser gewond bij botsing met auto

Een fietser is maandagochtend aangereden door een auto. Dat gebeurde op de John F. Kennedylaan in Eindhoven. De fietser raakte gewond en is behandeld door ambulancepersoneel. De man en zijn fiets zijn met de ambulance meegenomen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
09.15

Grote brand bij Fire-Up Oisterwijk

Bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk woedt maandagochtend een grote brand. De brand werd iets na half negen gemeld. Tegen negen uur sloegen de vlammen uit het dak.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
09.07

Drie mannen opgepakt voor diefstal uit auto

Een man heeft zondagmiddag drie dieven op heterdaad betrapt. Hij zag rond kwart voor zes dat de drie mannen aan het rommelen waren in een auto, die geparkeerd stond op de Galgenbaan in Bergen op Zoom. De ooggetuige liep naar de mannen toe en vroeg wat ze aan het doen waren, maar die maakten duidelijk dat ze hem niet begrepen. Ze liepen vervolgens naar een andere auto. De oplettende getuige zag dat er geen autoradio meer zat in de auto waar de mannen in aan het rommelen waren geweest.

Toen de mannen ervandoor wilden gaan, pakte de getuige de autosleutel van ze af en belde hij de politie. De drie Poolse mannen van 19, 26 en 28 jaar oud werden aangehouden. Ze worden maandag gehoord door de politie. De eigenaar van de auto is op de hoogte gebracht en gaat aangifte doen.

07.30

De A2 bij Eindhoven is weer vrij na ongeluk

De weg is inmiddels weer vrij en de hulpdiensten zijn vertrokken. De afgesloten rijstrook is weer open.

Wachten op privacy instellingen...
01.40

Man (76) geschept door vrachtwagen op A67, bestuurder rijdt door

Op de A67 bij Geldrop is zondagnacht een 76-jarige man uit Weert aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen reed na de botsing door. De man zou pech hebben met zijn auto en liep op de vluchtstrook. Daar is hij geschept door de vrachtwagen.

Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hoe het met de man gaat is niet bekend. Een passerende automobilist zag het ongeluk gebeuren, verleende eerste hulp en alarmeerde de hulpdiensten. De aanrijding gebeurde rond tien over half twee.

Wachten op privacy instellingen...
Foto Dave Hendriks/SQ Vision
Foto Dave Hendriks/SQ Vision
00.30

Pan vat vlam in huis in Raamsdonksveer, bewoner naar ziekenhuis

In een huis aan de Magrietstraat in Raamsdonksveer is zondagavond brand ontstaan. De bewoner had een pannetje op het vuur laten staan dat in brand was geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle. Daardoor werd meer schade aan het huis voorkomen. De bewoner had rook ingeademd en is voor controle mee naar het ziekenhuis gegaan. Brandweerlui hebben het huis geventileerd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision
Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision
23.15

Brand in huis in Budel

In een huis aan de Smeelen in Budel is zondagavond brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de keuken bij een ingebouwde vaatwasser. De brand kon met een emmer water worden geblust. Wel liep het huis flinke rookschade op. Brandweerlui hebben de vaatwasser ontmanteld en in tuin neergezet. De brand trok veel bekijks.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.14

Vrouw thuis overvallen in Veldhoven

Een vrouw is zondagavond overvallen in haar huis aan de Kapteijnlaan in Veldhoven. Ze was op dat moment alleen thuis. Volgens de politie ging het om een man die de woning binnen wist de komen en de vrouw bedreigde. Hij ging er uiteindelijk met enkele persoonlijke bezittingen vandoor. De politie zoekt nog naar de dader. Hij is 1,65 meter lang en droeg een zwarte trui met capuchon.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone