Oud-trainster Tim van Rijthoven is apetrots: 'Talent zat er al vroeg in' - Omroep Brabant

Oud-trainster Tim van Rijthoven is apetrots: 'Talent zat er al vroeg in'

14 juni om 17:00 • Aangepast 22 juni om 15:05
nl
Tennisclub Vierhoeven in Roosendaal is apetrots op hun Tim van Rijthoven. De 25-jarige tennisser die zijn eerste ballen sloeg op het veld van de club won afgelopen zondag de Libéma Open in Rosmalen. Daar kwam dinsdag nog een schepje bovenop met een wildcard voor het prestigieuze toernooi Wimbledon. Zijn oud-trainster Michelle Dane vindt dat niet gek, want het talent zat er al vroeg in. "Hij heeft de drive om te tennissen."
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Evie Hendriks & Imke van de Laar

Trots straalt van de gezichten af van de jeugdspelers van TV Vierhoven. De 12-jarige Thom Benier was erbij toen Tim van Rijthoven zondag de Libéma Open won van Rus Daniil Medvedev, de huidige nummer 1 van de wereld. "Ik vind het heel vet dat ik nu train bij de club waar Tim is begonnen."

Van Rijthoven zetten zijn eerste stappen op het tennisveld bij TV Vierhoven (foto: Imke van de Laar).
Van Rijthoven zetten zijn eerste stappen op het tennisveld bij TV Vierhoven (foto: Imke van de Laar).

Ook de andere jeugdspelers en leden van de tennisclub hebben de carrière van Van Rijthoven op de voet gevolgd, weet oud-trainster Michelle Dane. "Iedereen leeft ontzettend mee met Tim. Ik ben ook heel erg trots."

"Zijn tennistas was groter dan hijzelf toen hij bij ons binnenkwam."

De oud-trainster van het tennistalent heeft inmiddels een eigen sportwinkel waar de televisie de laatste weken stond afgestemd op de wedstrijden van Van Rijthoven. "Hij kwam hier op 4-jarige leeftijd binnen. Hij was groot voor zijn leeftijd maar alsnog was zijn tennistas groter dan hijzelf", lacht ze. "Tim heeft hier tot zijn 15e jaar in de competitie gespeeld."

En op die jonge leeftijd viel zijn talent al op. "De meeste kinderen spelen op die leeftijd meer op het tennisveld. Tim was ook speels maar had echt de drive op te tennissen. Hij wilde echt en dat zag je. Daarnaast was zijn kracht en zij gevoel voor timing heel goed."

"Ik zat te wachten op zijn doorbraak."

Michelle kijkt dan ook niet vreemd op van de wildcard die Tim dinsdag krijgt voor het tennistoernooi Wimbledon in London. "Ik zat al te denken wanneer het moment zou zijn dat hij zou doorbreken. Dat is nu aangebroken."

De oud-trainster twijfelde niet om een felicitatie te sturen na de toernooizegen van afgelopen weekend. "Hij reageerde heel aardig met een bedankje."

En de toekomst van Van Rijthoven die ziet Michelle rooskleurig in. "Dankzij de winst van de Libéma Open staat hij nu op plek 106 van de wereldranglijst, maar als hij zo doorgaat kan hij veel stappen gaan maken op de lijst."

LEES OOK:

Tennisser Tim van Rijthoven krijgt wildcard voor Wimbledon

Tim van Rijthoven na winnen Libéma Open: 'Mooiste dag uit mijn leven'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone