Man rijdt met graafmachine in op agenten in Tilburg, schoten gelost

19 juni 2022 om 10:46 • Aangepast 27 juni 2022 om 15:24
nl
Een gewapende man is zondagmorgen in Tilburg met een graafmachine ingereden op enkele agenten. Dat gebeurde iets na negen uur bij een manege op de Broekstraat in het buitengebied Moerenburg van Tilburg. De politie loste daarop enkele waarschuwingsschoten. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 40-jarige man uit het Limburgse Oostrum vernielde eerst een auto bij de manege, terwijl er nog iemand in zat. De Limburger gooide onder andere een melkbus door de achterruit. Het slachtoffer in de auto kende de man niet.

Daarna liep de man naar de boerderij naast de manege, waar de shovel stond geparkeerd.

De eigenaar zou nog geprobeerd hebben om hem tegen te houden, maar het lukte de man de graafmachine te starten waarna hij terugreed naar de manege.

Mes in de hand
De gewaarschuwde agenten riepen dat hij uit moest stappen. Zij zagen op dat moment dat hij een mes in zijn hand hield. De politie gebruikte pepperspray, maar die bleek onvoldoende te werken.

Toen de man met de graafmachine inreed op de politiewagen, werden er waarschuwingsschoten gelost. Vervolgens werd de man getaserd en kon hij worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Het blijkt om een bekende van de politie te gaan.

Niemand raakte gewond, maar de politieauto raakte flink beschadigd.

LEES OOK: 'Het leek net een film', verwarde man houdt huis op terrein manege Tilburg

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!