Toch nog taxusinzameling voor kankermedicijn - Omroep Brabant

Toch nog taxusinzameling voor kankermedicijn

20 juni om 15:27 • Aangepast 21 juni om 14:00
nl
Stichting Taxus Taxi uit Cuijk gaat de komende tijd toch nog snoeisel inzamelen, al is het wel in beperkte vorm. Onlangs meldde de stichting dat het dit jaar helemaal niet zou gebeuren. Dat kwam door de hoge kosten en fabrieken in India en China die geen plek hebben om de taxus te verwerken.
Profielfoto van Jos VerkuijlenProfielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

De stichting zamelt jaarlijks taxussnoeisel in. Daarin zitten stoffen die worden gebruikt als basisgrondstof voor behandelingen tegen kanker. De fabrieken die het materiaal verwerken, kampen door corona met grote capaciteitsproblemen en daardoor had het geen zin om het snoeisel in te zamelen. Maar ook de hoge energiekosten spelen een grote rol.

Afgelopen weekend meldde een van de afnemers dat er toch nog 125.000 kilo snoeisel verwerkt kan worden. Bij de Taxus Taxi zijn ze blij dat ze alsnog kunnen gaan inzamelen, al is het veel minder dan gebruikelijk. De organisatie is actief in Oost-Brabant en delen van Limburg en Gelderland.

Inzameling begint dit weekend
De aangepaste inzameling begint 25 juni. Inwoners wordt geadviseerd om eerst bij de stichting te checken of er nog snoeisel nodig is voordat ze de heggenschaar in de hand nemen. De Taxus Taxi zamelt in in Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Land van Cuijk, Meierijstad, Oss, Someren en Maashorst.

LEES OOK:
Streep door taxusinzameling voor kankermedicijn door hoge energieprijzen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone