Video

Nog eens drie schapen van aangevallen kudde overleden: 'We zijn verslagen'

20 juni 2022 om 16:41 • Aangepast 28 juni 2022 om 13:55
nl
Nog eens drie schapen van de aangevallen kudde van zorgboerderij Binckhorst in Rosmalen zijn overleden. Zondag stierven er al 19 schapen, nadat zij door drie herdershonden werden aangevallen. De cliënten van de zorgboerderij kregen het slechte nieuws maandagochtend te horen. "Ze zijn verslagen."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Zondagmiddag ging manager Daniëlle van Grunsven er al vanuit dat de teller met dode schapen de komende dagen nog op zou lopen. Die voorspelling bleek al snel uit te komen.

"Gisteren aan het eind van de dag kwam de dierenarts langs. Die heeft nog eens drie schapen in laten slapen. Daarbij zat ook het jongste lammetje, dat z'n moeder al was verloren. Die was er zo slecht aan toe, dat het niet meer zou lukken om hem met flesvoeding te redden."

Daar lijkt het niet bij te blijven. "Van nog eens vijf schapen is niet duidelijk of ze het gaan redden. Zij hebben te diepe wonden of hun poten zijn dusdanig beschadigd, dat we niet weten of ze die nog kunnen gebruiken." En zelfs de schapen die niet ernstig gewond zijn, hebben het zwaar. "Ze hebben doodsangsten uitgestaan en zijn getraumatiseerd."

"Ze kunnen niet bevatten dat in één klap de helft van de kudde dood is."

De schapen van zorgboerderij Binckhorst worden deels verzorgd door cliënten met een verstandelijke beperking. Die zijn maandagochtend meteen op de hoogte gebracht. "Ze reageren verslagen en kunnen niet bevatten dat in één klap de helft van de kudde dood is. De één is boos, de ander verdrietig en weer een ander reageert gelaten."

Ook voor de medewerkers die het slechte nieuws moesten vertellen was het een zware klus, vertelt Van Grunsven. "Dat is de laatste boodschap die je wilt brengen."

LEES OOK:

Kudde aangevallen schapen compleet van slag: 'Lammetjes zijn moeder kwijt'

Negentien schapen doodgebeten door honden in natuurgebied Rosmalen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!