Overval op bejaarde vrouw: 14-jarige jongen opgepakt dankzij tips - Omroep Brabant

Overval op bejaarde vrouw: 14-jarige jongen opgepakt dankzij tips

21 juni om 17:28 • Aangepast 30 juni om 13:45
nl
Een 14-jarige jongen is dinsdagochtend aangehouden in zijn huis in Tilburg. Dat meldt de politie. Zij verdenkt hem ervan dat hij een 86-jarige vrouw in haar appartement heeft overvallen. De jongen zit vast voor verhoor, het onderzoek loopt nog.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Lobke Kapteijns

De vrouw stond op 18 april van dit jaar oog in oog met een overvaller in haar appartement aan de Hoffmannlaan in Tilburg. Ze dacht dat de buurman aan de deur stond, toen rond kwart over acht de bel ging. Het bleek niet de buurman, maar een overvaller met een mes die haar bedreigde. Hij riep dat ze haar telefoon en pinpas moest afgeven.

Op het balkon en deur dicht
De vrouw bleek niet voor één gat te vangen en reageerde heel dapper. Ze stapte snel op haar balkon en deed die deur op slot. Ook de deur naar haar slaapkamer draaide ze op slot.

Vanaf het balkon vroeg ze vervolgens voorbijgangers om de politie te bellen. De overvaller leek wat verward en nam de benen.

'Wat een lefgozer'
De vrouw vertelde vorige week over de overval in opsporingsprogramma Bureau Brabant. "Wat een lefgozer om een oud mens met een mes te bedreigen", zei ze erover in de uitzending. "Hoe krijgt hij het in zijn hoofd. Dan is hij wel ver heen, hoor", aldus de vrouw.

Mede dankzij tips van kijkers is de verdachte aangehouden.

LEES OOK: 86-jarige is overvaller te slim af en vlucht naar balkon

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone