PSV huurt verdediger Hoever komend seizoen - Omroep Brabant

PSV huurt verdediger Hoever komend seizoen

23 juni om 10:15 • Aangepast 24 juni om 09:35
nl
Ki-Jana Hoever is dit seizoen de derde nieuweling bij PSV. De 20-jarige Nederlandse verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. "Aan deze stap ben ik toe", zegt Hoever op PSV.nl
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Hoever is blij met zijn overstap naar PSV. “Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen.”

Volgens directeur voetbalzaken John de Jong is Hoever gehaald als rechtsback. “Dat is in onze ogen zijn sterkste positie.”

Kopen geen optie
Hoever kopen was geen optie omdat de Engelse ploeg hem niet zomaar wilde verkopen. Hij heeft daar nog een contract tot 2025. Wanderers kochten hem voor bijna 10 miljoen euro van Liverpool.

Directeur Voetbalzaken John de Jong legt op de website van PSV uit waarom hij Hoever zo snel mogelijk aan de selectie van PSV wilde toevoegen en daarom koos voor huren in plaats van kopen.

“We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld.”

Hoever komt uit de jeugdopleiding van Ajax, dat hem in 2018 kwijtraakte aan Liverpool. Wolverhampton nam de speler twee jaar later over. Afgelopen seizoen kwam Hoever tot acht competitiewedstrijden en het seizoen daarvoor tot twaalf.

PSV trok eerder deze week de doelmannen Walter Benítez en Boy Waterman al aan.

LEES OOK:

PSV en Van Nistelrooij beginnen met torenhoge ambities aan nieuwe seizoen

PSV heeft nieuwe eerste keeper: Argentijn Walter Benítez

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone