Vakantie in eigen land populair door problemen met vliegvakanties - Omroep Brabant

Vakantie in eigen land populair door problemen met vliegvakanties

26 juni om 12:13 • Aangepast 4 juli om 16:53
nl
Durven Brabanders nog een vliegvakantie te boeken na de problemen op Schiphol en nu ook Eindhoven Airport? Meer dan 11.000 mensen reageerden op onze poll. De grootste groep van 38 procent kiest 'Een vakantie in eigen land is ook leuk'.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Het begon allemaal met de problemen op Schiphol. Personeelsgebrek zorgde voor chaotische situaties met lange wachtrijen en mensen die hun vlucht misten. Nu veel vluchten worden geschrapt, zien sommige mensen hun vakantie in het water vallen.

Ook Eindhoven Airport kampt al dagen met lange wachtrijen. Veel reizigers komen te vroeg omdat ze niet willen riskeren dat ze hun vlucht missen. Maar personele problemen spelen ook hier een rol. Volgens het vliegveld duurt de topdrukte zeker tot de herfstvakantie.

Toch geeft 22 procent van de stemmers aan dat ze nog wel een vliegvakantie durven te boeken: 'Het komt vast goed'. 17 procent zegt dat ze dit jaar maar met de auto op vakantie gaan en 22 procent slaat een jaartje over. Maar dat kan natuurlijk ook met de torenhoge inflatie te maken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.